Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonIDC: Tablet satışlarında düşüş yaşanacak

    IDC: Tablet satışlarında düşüş yaşanacak

    TabeoLifestyle2Tanınmış araştırma kuruluşu IDC, 2016 yılına ilişkin tablet satışları öngörülerini yayınladığı raporla açıkladı. 2016’da düşüş beklentisine işaret eden raporda, 2’si 1 arada (hem dizüstü bilgisayar hem tablet) cihazlarda ise yükseliş olacağı öngörüsüne yer verildi.

    Buna göre tablet satışları, bu yıl 2015e göre yüzde 5,9 oranında azalacak. IDC raporunda 2’si 1 arada cihazlarda ise satışlarda önceki yıla göre 2016’da yüzde 73 artış beklentisi açıklandı. Satışların 2020’de 63 milyon 800 bin adete ulaşacağı ve bunun da 2015 satışlarından 16 milyon 600 bin adet daha fazla olduğu da raporda öne çıkan detaylar arasındaydı.

    Öte yandan Android tabletlerin 2020’de iOS ve Windows’lu tabletlerden daha fazla satacağı da işaret edilen noktalardan biriydi. Rapor, tabletleri ile yeni yeni gündeme gelmeye başlayan markaların ‘yükselişine dair beklentilere’ de yer verdi…

    H160-cafe_people-large IDC: Satışlar düşerken rekabet artıyor

    Raporda yer alan diğer bir detay ise tablet pazarındaki geleneksel oyuncuların (Samsung, Apple gibi) yanı sıra Huawei, Alcatel gibi markaların yeni tabletlerinin özellikle yılın son döneminde satışlara hareket getireceği noktasında. Ayrıca Windows 10 tabletlerin de ilk önemli etkinin 9 inç altı tabletlerden ziyade, 9-13 inç aralığında ekran büyüklüğü ile sunulacak modellerde yaşanacağına değinildi.

    IDC’nin tahminleri, pazar uzmanları tarafından büyük önemle karşılanıyor. Bu noktada daha önceki analizlerdeki yüksek doğruluk oranı etkili. En nihayetinde ise yakın gelecekte tablet satışlarında ciddi bir sıçrama beklenmiyor.

    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN