Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    SağlıkHuawei'den akıllı saat sektöründe rekor büyüme

    Huawei’den akıllı saat sektöründe rekor büyüme

    Huawei, iddialı akıllı saat modelleri ile segmentte rekor büyüme kaydetti. İşte detaylar…

    Akıllı saat sektörünün lideri Apple’ın ardından ikinci sıraya Huawei yerleşti. Şirket, akıllı saat satışlarını artırarak pazar payını 2020­­­ yılının ilk çeyreğinde yüzde 15,2’ye çıkardı. Öte yandan akıllı saat satışları artışa geçti. Tüm teknoloji dünyasını etkileyen salgın nedeniyle birçok markanın akıllı telefon satışları rekor seviyede düşmüştü. Akıllı saat satışları ise bu düşüşten etkilenmedi. Apple, pazarda liderliğini sürdürürken Huawei yıllık yüzde 118,5 gibi rekor bir büyüme kaydederek ikinci sıraya yerleşti. Yıllık büyüme geçen yılın ilk çeyreği ile 2020 ilk çeyreği arasındaki dönemin kıyaslanmasını tanımlıyor.

    Huawei akıllı saat satışlarını artırdı

    Tüm dünyayı etkileyen salgınında tüm teknoloji şirketleri akıllı saat satışlarında da geriledi. Apple, Xiaomi ve Samsung gibi dev markalar 2020 yılı ilk çeyreğinde satışlarında düşüş yaşarken Huawei ise rekor büyüme gerçekleştirdi. Akıllı saat sektörünün ilk 5 sırasında yer alan şirketlerden tamamen akıllı saatlere yönelen Garmin dışında Huawei ve Xiaomi’nin desteklediği Huami artış yakalamayı başardı.

    Ham sevkiyatlarda Huawei 2,6 milyon akıllı saate ulaşarak yüzde 118.5 büyüme gerçekleştirmiş oldu. Aynı dönemde Apple 4,5 milyon akıllı saat sevkiyatı yapmasına rağmen önceki döneme göre yüzde 2.2 geriledi. Samsung ise aynı dönemde 1,8 milyon sevkiyat yapmasına rağmen yüzde 7.2 geriledi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN