Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraHuawei P40 Pro kamerası neler sunacak?

    Huawei P40 Pro kamerası neler sunacak?

    Mart ayı sonunda tanıtılması beklenen Huawei P40 Pro kamerası birçok gelişmiş özellikle gelecek. İşte bugüne kadar ortaya çıkan bilgiler.

    Amiral gemisi telefon modelleri her yıl düzenli olarak yenileniyor. Bunlardan biri olan Huawei’nin P serisi bu yıl P40 Lite, P40 ve P40 Pro olmak üzere 3 farklı telefondan oluşacak. Hatta ailenin Lite sürümü geçtiğimiz günlerde tanıtıldı bile. Ailenin diğer iki üyesi ise 26 Mart’ta Fransa’da düzenlenecek bir etkinlikle duyurulacak.

    Huawei P40 Pro kamerası neler sunacak?

    Bu yazımızda ailenin amiral gemisi modeli olacak Huawei P40 Pro’nun kamera özelliklerine göz atacağız. Elbette bu yazıda vereceğimiz bilgiler kesin değil ama birçok özelliği gün ışığına çıkan bu telefonun hemen hemen böyle olacağını söyleyebiliriz.

    Huawei P40 Pro kamerası neler sunacak?

    Telefonla ilgili farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre Huawei P40 Pro’da arka yüzde beş, ön yüzde ise iki kamera yer alacak. Yani telefonun toplamda 7 kamerası olacak. Farklı kamera modüllerinin yer aldığı telefonun ana kameresı da önceki modellerden farklı özellikler sunacak.

    Ana kamera 52 MP çözünürlük sunacak

    Huawei, P40 Pro’da ana kamera modülünü geliştiriyor. Leica tarafından geliştirilen IMX700 sensörünü kullanacak olan bu kamera, 52 MP çözünürlük sunacak. RYYB sensörü bulunan bu kamera özellikle az ışıklı ortamlarda iddialı sonuçlar verecek.

    Telefonun ikinci kamerası ise 40 MP çözünürlük sunacak. Bu kamera sensörü de Leica üretimi IMX650 kodlu olacak. Bu kameranın ana görevi ise ultra geniş açı. Diğer üç kameranın ise detayları tam olarak belli değil. Ama birinin 3X optik zoom sunarken, diğerinin 10X optik zoom sunacağını biliyoruz. Bu bilgiler gerçek olursa Huawei P40 Pro 10X optik zoom özelliği bulunan nadir telefon modellerinden biri olacak. Bu arada 10X optik zoom özelliğinin periskop desteği ile geleceğini belirtelim. Bu özel mekanizma çok daha yüksek oranda optik zoom özelliğinin telefonlarda kullanılabilmesini sağlıyor.

    Huawei P40 Pro kamerası neler sunacak?

    Huawei P40 Pro’nun arka yüzündeki son kamera ise ToF yani Time of Flight kamerası olacak. Ana kameraya bir de çift tonlu LED lamba eşlik edecek. Bu arada telefonun ana kamerasının aynı zamanda bütünleşik bir mikrofon desteği sunacağını da belirtelim.

    Huawei P40 Pro ana kamera özellikleri:

    • IMX700 52 MP (Hexadeca Bayer) RYYB 1/1.28 inç sensör boyutu
    • IMX650 40 MP ultra geniş açı Cine RGGB 1/1.5″
    • 3X optik zoom kamerası
    • 10X optik zoom (periskop özellikli) 2P1G lens
    • ToF kamerası
    • Çift tonlu LED lamba
    Ön kamera detayları net değil

    Öte yandan Huawei P40 Pro’nun ön kamerası da dual yani çift kamera modülünden oluşacak. Fakat bu kameranın detayları şimdilik belli değil. Öndeki ikili kameradan biri normal diğeri geniş açı olabileceği gibi, biri normal kamera iken diğeri alan derinliği kamerası da olabilir.

    Yine de bu bilgilerin net olmadığını ve bu ayın sonunda yapılacak etkinlikte detayların netleşeceğini belirtelim.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN