Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHuawei MateBook D16 ve MateBook X Pro 2021 tanıtıldı

    Huawei MateBook D16 ve MateBook X Pro 2021 tanıtıldı

    Huawei daha önce duyurduğu ancak Türkiye için detaylandırmadığı yeni cihazlarını sabah saatlerinde dijital ortamda gerçekleştirdiği bir etkinlik ile detaylandırmış oldu. Dizüstü pazarında özellikle MateBook cihazlarıyla dikkat çeken Huawei, bu seriye iki yeni üye daha eklemiş oldu. MateBook D16 ve MateBook X Pro modellerini basın mensuplarının karşısına çıkartan şirket bilgisayarlarının dikkat çeken özelliklerini de tanıttı.

    Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının ve potansiyel kullanıcılarına yönelik yapılan araştırma sonucu yüzde 40’nın önümüzdeki 6 ay içinde yüzde 21’i ise önümüzdeki 3 ay içinde dizüstü bilgisayar almayı planlıyor. Salgın dönemi ile milyonlarca kişinin evden çalışma sistemine geçmesiyle tablet ve özellikle dizüstü bilgisayar için taleplerde önemli bir artış yaşandı. Bu artışa ek olarak insanlar artık uygun fiyatlı ve giriş seviyesi bir bilgisayar almaktan ziyada ‘orta segment’ olmasını istiyor.

    Huawei MateBook D16 özellikleri ve fiyatı

    Oldukça şık ve yüksek ekran kasa oranıyla bizleri karşılayan D16 modeli 16,1 inç 1080P FullView ekrana ek olarak AMD Ryzen 4000H işlemcisine sahip. Bu cihaz 15’lık şarj ile 2 saatlik kullanım sağlıyor ve kullanıcılarının bu noktada ihtiyaçlarına yöneliyor. Tasarım tarafında göz konforu ve titreşimsizlik sertifikasına sahip olan cihaz kompakt metal bir gövdeye ve yüzde 90 ekran/gövde oranına sahip.

    Huawei MateBook D16 ve MateBook X Pro 2021

    Huawei cihazlarla kolay etkileşim kurulmasını sağlayan sistem, Wi-Fi 6 bağlantısına da sahip. Radeon grafik birine sahip olan AMD Ryzen 4000H serisi işlemcisine yer verilen MateBook D16’da aynı zamanda çoklu görevlerde veya büyük boyutlardaki dosyaları işlerken daha yüksek performans sunmayı vadediyor. Her ne kadar önceki modellerde yokluğu hissedilmese de Huawei, çift Shark Fin Fan teknolojisini bu cihaza entegre etmiş. Sessiz çift fanlı soğutma sayesinde cihaz ısınmıyor ve bu sayede daha yüksek performanslı sonuçlar alınıyor.

    Huawei MateBook D16 ve MateBook X Pro 2021

    Cihazda bunlara ek olarak 8 GB ve 16 GB DDR4 3200 MHz RAM bulunuyor. Daha yüksek RAM kapasitesini isteyen programlar içinse 16 GB RAM seçeneği kullanıcılara sunulmuş durumda. RAM’e ek olarak depolama için 512 GB NVMe PCIe SSD yer alıyor. Cihazda membran tipi bir klavye kullanılıyor ve arka aydınlatma yine bu cihazla birlikte geliyor. Kamera yine klavyede tuş altında yerini alırken bir diğer yandan ses sisteminin yeri klavyenin sağ ve sol taraflarına yerleştirilmiş.

    Huawei MateBook D16, 16 Mart ve 31 Mart tarihleri arasında ön siparişe açılıyor ve 8 GB RAM ve 512 GB SSD versiyonu karşımıza 6.999 TL olarak çıkıyorken 16 GB RAM ve 512 GB SSD 7.999 TL olarak çıkıyor.

    Huawei MateBook X Pro 2021 özellikleri ve fiyatı

    Huawei D serisinin yeni üyesine ek olarak X serisi için de bir tanıtım gerçekleştirmiş oldu.

    MateBook D16 serisinden farklı olarak Intel’in 11. nesil işlemcisini kullanan yeni dizüstü bigisayarında ekran tarafında önemli gelişmeler var.

    3:2 en boy oranına sahip bir şekilde tanıtılan cihaz metal bir gövdeye sahip ve ekstra daraltılmış çerçeveler ile kullanıcılarına ‘tam ekran’ deneyimini 3K Ultra FullView ekran ile yaşatıyor. Kullanıcıların daha rahat taşıması adına daha ince hafif bir tasarımı tercih eden Huawei, üç parmak ile ekran görüntüsü alma özelliğini de ilk kez bu cihaza entegre ederek dikkat çekmeyi hedefliyor.

    Huawei MateBook D16 ve MateBook X Pro 2021

    Kolay bir şekilde ekran görüntüsü almayı sağlayan bu teknoloji, yenilikçi olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın diğer MateBook serisinde olduğu gibi kamarası klavyeye gizlenmiş durumda. Güç düğmesinin içine gömülü şekilde gelen parmak izi okuyucusu ise kullanıcının ekranı açtığında tek bir hamle ile hızlı ve güvenlik bir şekilde bilgisayarına giriş yapmasını sağlıyor.

    Ekran gövde oranında yüzde 91’i bulmayı başaran X Pro modeli 3K Utra FullView ekrana sahip ve yüzde 100 sRGB renk gamına sahip. 450 nit parlaklığa ulaşan cihaz Intel’in Iris Xe grafik kartına sahip 11. Nesil Intel Core i7 işlemcisine sahip. Gizlilik korumasına odaklanılan cihazda aynı zamanda kolay tuş kombinasyonu sayesinde yüksek performans moduna geçiş yapılabiliyor.

    Dört hoparlör ile etkileyici ses sunmayı vadeden MateBook X Pro 2021, 100 dakikada 56Wh bataryayı tam şarj edebiliyor ve bu sayede 11 saatlik günlük kullanım sağlıyor. Cihazın satış tarihi ilerleyen günlerde fiyatıyla beraber belli olacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN