Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHuawei MateBook 14 : Güçlü birleşenler minimalist tasarım

    Huawei MateBook 14 : Güçlü birleşenler minimalist tasarım

    Huawei MateBook 14 , gerek ince ve hafif tasarımı, gerek başarılı dokunmatik ekranı, gerekse de dikkat çekici teknik detaylarıyla pek çok amaç için geliştirildi.  Aslında bir dizüstü PC’de aklınıza gelebilecek hemen her şey bu modelde mevcut.

    Huawei MateBook 14  dizüstü PC, 1.49 kilo ağırlıkta ve 15.9mm kalınlıkta. Yani onu yanınızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

    Klavye tarafına baktığımızda, tam boy tasarımda, alttan aydınlatmalı bir klavyemiz olduğunu görüyoruz. Türkçe karakter desteğinin de sunulduğu tuşlar, gayet yumuşak basış hissi sunuyor ve sessiz çalışıyor. Ayrıca, alttan aydınlatma sistemini kademeli olarak ayarlayabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz de.

    Klavyenin altında konumlandırılan dokunmatik alan, yeterince büyük ve hassas. Ufak dokunuşlarla dahi yol almanız mümkün. Yine de, çoğu kez touch pad yerine ekranın dokunmatik mekanizmasına başvurmanız olası.

    Huawei MateBook 14

    Klavyenin üstünde, sağ köşeye baktığımızda ise güç tuşunu görüyoruz, ki bu aslında sadece bir güç tuşu değil, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör görevi de görüyor ve güvenlik için çok önemli. Deneyimlerimiz itibarıyla memnun kaldığımızı ve hızlı çözümler sunabildiğini söyleyebiliriz.

    Peki ya kamera diye sorabilirsiniz… Pek çoklarınızın bildiği gibi Huawei, hem ekran çerçevesini daha ince tutabilmek hem de güvenlik unsuru sebebiyle kamerasını tuşların arasına konumlandırıyor. Aynı durum bu modelde de geçerli. F6 ile F7 tuşlarının arasında konumlandırılan kamera, tek basış ile açılıyor ve yine kapanıyor. Bu sayede, kamerayı kullanmadığınız anlarda “Acaba takip ediliyor muyumdur?” korkusunun da önüne geçilmiş oluyor.

    Huawei MateBook 14

    14 inç ekran, 2K çözünürlük

    Dizüstü PC’miz, 14 inç değerde IPS ekrana sahip. Ekran çerçevelerine baktığımızda da ince olduklarını görüyoruz. 4.9mm değerdeki çerçeveler sayesibnde, %90 değerde ekran çerçeve oranı mümkün oluyor. Ek olarak, ekranımız 3:2 en boy oranına sahip.

    2160×1440 çözünürlük sunan ekran, 300nit parlaklık değerine ve %100 sRGB renk gamına sahip. Gerçekten de bu ekranda bir şeyler okumak, oynamak ve izlemek çok keyifli.

    Örneğin, 1080p 60FPS değerde videolar izlerken renklerin ne kadar canlı, detayların ne kadar keskin olduğunu fark etmek keyif veriyor. Siyahın derin ve görüntüdeki parlak noktaların da net bir şekilde sunulabiliyor olması etkileyici.

    Tabii ekranımızın dokunmatik özellikli olduğundan da bahsetmiştik. Bu sayede çoğu kez fiziksel klavye ve touch pad’e ihtiyaç duymadan da işlemlerinizi halledebiliyorsunuz

    Huawei MateBook 14

    11.nesil Intel Core i7

    Bize deneyimleyebilmemiz için gelen ürün, Intel’in 11. nesil Core i7 işlemcisinden gücünü alıyor. Bunun yanında 16GB DDR4 RAM, 512GB SSD depolama ve grafik kartı tarafında da Intel’in Iris Xe Graphics çözümü mevcut.

    Bir ekleme yapmamız gerekirse, MateBook 14 2021’in farklı işlemci, farklı RAM ve farklı depolamalı, dolayısıyla daha uygun fiyatlı versiyonu da bulunuyor.

    Ürün, hem gündelik yaşantınızda, hem iş hayatınızda, hem de eğitim süreçlerinizde kullanabileceğiniz oldukça güçlü bir ürün. Yani farklı amaçlar için bir nevi “hepsi bir arada dizüstü PC çözümü” de diyebiliriz.

    Örneğin, bu bilgisayarda Adobe Photoshop ve Adobe Premier gibi fotoğraf ve video düzenleme programlarını rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Üstelik, uzun süreli deneyimlerde cihazda aşırı ısınma düzeyiyle de karşılaşmadık. Bunda tabii ki ikili fan sisteminin sıcak havayı başarılı bir şekilde tahliye etmesinin payı büyük.

    Huawei MateBook 14

    Pil performansı

    Ürünün beraberinde gelen 65w değerde hızlı şarj destekli adaptör, ufak boyutlarda ve oldukça uzun bir Type-C kabloya sahip. Böylelikle onu cebinizde dahi rahatlıkla taşıyabilir, gerektiğinde akıllı tablet ve telefonlarınızı da şarj edebilirsiniz. Örneğin, hızlı şarj özellikli bir Huawei telefonunuz varsa, bu adaptörle telefonunuzu şarj etme şansınız var.

    MateBook 14 2021, beraberinde gelen hızlı şarj adaptörüyle yarım saatte %46’ya kadar şarj olabiliyor.

    Yine Huawei’nin belirttiğine göre ürün, tek şarj ile rutin işleriniz için 10 saate kadar, internetteki gezintileriniz için de 8.5 saate kadar kullanım sunabiliyor.

    Huawei ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN