Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiHonor 50 serisinin çıkış tarihi belli oldu

    Honor 50 serisinin çıkış tarihi belli oldu

    Huawei’in alt markası olarak kurulan, ancak daha sonra Çinli bir konsorsiyuma satılan Honor, yeni modeller ile geri dönüyor. Bağımsızlığını kazanan şirket, küresel çaptaki ilk amiral gemisini tanıtmak için hazırlıklara başladı.

    Geçtiğimiz Ocak ayında ayında gerçekleştirdiği etkinlikte Çin’e özel V40 modelini tanıtan şirket, şimdi de Honor 50 serisini tanıtmak için gün sayıyor.

    Honor 50 serisi geliyor

    Ortaya çıkan bir postere göre Honor 50 serisi, 21 Mayıs tarihinde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak. Birden fazla telefon tanıtması beklenen şirket, yayınlanan posterde kamera tasarımına vurgu yapıyor. Huawei P50 ile oldukça benzer olan kamera çıkıntısı, boyutu ile dikkat çekiyor. Telefonun kamera ve diğer donanım özellikleri şu an için bilinmiyor. Ancak iddialara göre Honor, cihazın Dimensity işlemcili Çin versiyonundan farklı olarak, Snapdragon 888 kullanan bir model üzerinde de çalışıyor.

    Kullanıcıların ilgisini çeken bir diğer mesele ise, Google servisleri. ABD ambargosu sebebiyle oldukça zor günler geçiren Honor, şu ana kadarki modellerde Huawei Mobile Services kullanmak zorunda kaldı. Ancak artık ambargo kısıtlamalarından kurtulan Çinli teknoloji şirketinin, Google servislerini kullanıp kullanmayacağı merak konusu.

    Honor 50 serisi ile ortaya çıkan bazı çizimler, oldukça ilginç bir başka detayı ortaya çıkardı. Çizimlerde alt kısımda iki küçük kamera dikkat çekerken, asıl ilgiyi üst kısımda bulunan devasa kamera ve çizimlerdeki halka şeklindeki obje topladı.

    İddiaya göre tanıtılan modellerden biri, geleneksel kamera tasarımı yerine, modüler bir tasarıma sahip olacak. Mıknatıslı bir lens ile uyumlu olması beklenen telefon, takıp çıkarılabilir bu lensler sayesinde pek çok yeni fonksiyon kazanacak. DSLR kameralarda gördüğümüz bu özellik, akıllı telefonlarda bir ilk olacak. Ayrılık sonrası ilk amiral gemisini tanıtmaya hazırlanan şirketin başarılı olup olmayacağı ise merak konusu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN