Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonHonda’dan dört farklı konsepte kullanılabilen robotik araç #CES2018

    Honda’dan dört farklı konsepte kullanılabilen robotik araç #CES2018

    Honda, bir otomotiv şirketi olmanın ötesindeki fütüristik adımlarını sahnelemeye devam ediyor…

    ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2018 teknoloji fuarı kapsamında, hareketin yoğun olduğu stant alanlarından biri de Honda’nınki oldu. Bir Japon otomotiv şirketi olarak tanınsa da her yıl büyük sürprizlerle teknoloji çevrelerini şaşırtan Honda, bu yılı da boş geçmedi…

    Bu kapsamda 4 farklı konsept robotik haline dönüşebilen aracını görücüye çıkartan Honda, empati ve deneyim odaklı teknolojilere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

    İnsan hayatını iyileştirmek için mottosuyla hareket eden robotik araç 3E-D18 adıyla geliyor. Uzay araçlarından ilham aldığına şüphe yok. İlk aşamada kendi kendine gidebilen tek kişilik bir off road aracı şeklinde özetlenmesi mümkün. Ancak bu kadarla kalmıyor off-road aracının yanı sıra bir bebek arabasına, scooter’a ve bagaj arabası olmak üzere 3 farklı yapıya daha dönüşebiliyor.

    Yapay zeka destekli teknolojilere sahip ve bu sayede zorlu koşullarda dahi en uygun şekilde ilerleme temelinde çalışıyor.

    Toplamda 4 farklı kullanım şekli sunan Honda 3E-D18’in inşaat sektörü, itfaiyeciler, arama kurtarma ekipleri ve diğer zorlu işlere dair şirket/kurumlar tarafından kullanılabileceği belirtiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN