Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetHem dizüstü hem tablet olarak kullanabileceğiniz bilgisayarlar

    Hem dizüstü hem tablet olarak kullanabileceğiniz bilgisayarlar

    İhtiyaca göre dizüstü ya da tablet olarak kullanılabilen ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarlar son dönemde çok popüler. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar modellerine göz atıyoruz.

    Hem dizüstü hem tablet olarak kullanılabilen bilgisayarlar, ‘İkisi Bir Arada’ olarak sınıflandırılıyor. Dizüstü bilgisayara ihtiyacı olan, gerektiğinde bilgisayarını tablet bilgisayar olarak da kullanmak isteyenler bu kategorideki ürünleri tercih ediyor.

    İş insanları ve öğrencilerin tercihi

    ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarlar genellikle iş insanları ve öğrencilerden büyük talep görüyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar seçeneklerine yakından bakacağız.

    dizüstü tablet Lenovo Yoga C930

    Lenovo Yoga C930

    Seçtiğim ilk ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar, Lenovo’nun Yoga C930 modeli. Bu ürün 14 inç UHD, IPS, dokunmatik ekrana sahip. Yoga C930’un ekranı hem dizüstü hem de tablet bilgisayar modunda dokunmatik olarak kullanılabiliyor.

    ‘Garaged Pen’ adlı özel kalemiyle geliyor

    Full HD görüntü veren bilgisayarın ekranı 3840×2160 çözünürlüğü destekliyor. İnce tasarıma sahip olan ve alüminyum gövdesine entegre edilmiş parmak izi okuyucuyla gelen Yoga C930, içine gömülü ‘Garaged Pen’ adlı kalemiyle de ekranda yazı, çizim ya da dokunma işlevlerini kolaylaştırıyor.

    dizüstü tablet Lenovo Yoga C930

    Intel’in Core i7-8550U işlemcisinden güç alan Yoga C930, 16 GB DDR4 belleğiyle en zor işlemleri kısa sürede yerine getirmeye aday. Üründe ekran kartı olarak 2 GB belleğe sahip Intel HD Graphics donanımının yer aldığını görüyoruz. Yoga C930’un depolama kapasitesi ise 512 GB gibi gayet yeterli düzeyde.

    Dolby Atmos Hoparlör Sistemi ile kaliteli ses

    Üründe Dolby Atmos Hoparlör Sistemi mevcut. Hoparlör sistemi hem dizüstü hem de tablet modunda iyi ses verebilecek şekilde konumlandırılabiliyor. Ürün, 9 saate kadar pil ömrü sunuyor. Windows 10 işletim sistemi yüklü gelen Lenovo Yoga C930 ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarın ağırlığı ise sadece 1.38 kg.

    dizüstü tablet Microsoft Surface Pro 6

    Microsoft Surface Pro 6

    MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim bir başka ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar ise Microsoft’un Surface Pro 6 modeli. Klasik ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarların aksine sadece Microsoft’a özgü bir tasarım ev işlevselliğe sahip olan Surface bilgisayarlar son dönemde büyük ilgi görüyor.

    Yüksek çözünürlükle daha iyi görüntüler

    Alışveriş listeme aldığım Microsoft’un Surface Pro 6 model bilgisayarı 12.3 inç Ultra HD ekrana sahip. Surface Pro 6 ekranında 2736 x 1824 (267 PPI) görüntü sunuyor. Üründe paylaşımlı UHD Graphics 620 ekran kartı mevcut.

    dizüstü tablet Microsoft Surface Pro 6

    Intel’in 8. jenerasyon i5-8350U işlemcisinden güç alan Microsoft Surface Pro 6, 8 GB SDRAM ve 128 GB SSD depolama kapasitesine sahip. Windows 10 Home işletim sistemi yüklü olarak gelen Microsoft Surface Pro 6, Dolby Audio Premium ses desteği sunuyor.

    13,5 saate kadar batarya ömrüyle iddialı

    Klavyesi ihtiyaca göre takılıp çıkarılabilen Microsoft Surface Pro 6, 13,5 saate kadar batarya ömrüyle de iddialı bir ürün. Bu sayede gün boyu hiç şarj etmeden ürünü kullanabilmek mümkün oluyor. Özellikle sahada çalışan iş insanları ve öğrenciler için batarya ömrünün uzun olması hayat kurtarıcı olacaktır.

    dizüstü tablet Microsoft Surface Pro 6

    Ürün, dizüstü ve tablet modunun tanı sıra stüdyo moduyla da kullanılabiliyor. Bunun için için tek yapmanız gereken destek standını ve Type Cover klavyeyi ayarlamak. Stüdyo modu, yatay konumlandığı için, özellikle çizim odaklı çalışma alanları için ideal bir kullanım şekli sunuyor.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda hem dizüstü hem tablet olarak kullanabileceğiniz bilgisayar seçeneklerini inceledik. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan daha fazla ‘İkisi Bir Arada’ seçeneği için buradan bilgi alabilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN