Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelHayata Etki Edecek İnovatif Araçlar

    Hayata Etki Edecek İnovatif Araçlar

    Tam bir teknoloji devriminin içindeyiz. Belkide bundan bir kaç yıl sonra, televizyonumuzu izlerken el işaretimiz ile perdelerimizi kapatıyor olacağız. Nanopartiküller vücutta bulunan hastalıkların teşhisi ve tedavisinde görev almaya başlayacak. Ayrıca kısa süre içinde minik makineler kendilerini inşa edebilecek duruma gelecekler. Sanal gerçeklik gözlükleri ve kulaklıkları televizyonun yerini alacak.

    Günümüzde birçok inovasyon şirketi, insanların kullanabileceği araçları geliştirmekle uğraşıyor. Bu cihazların fiyatları biraz yüksek olsa da, firma sayısının artması ve talep yüzünden, kısa sürede fiyatların makul seviyelere ineceğini düşünüyorum.

    Bu haftaki yazımda, inovasyon şirketlerinin geliştirdiği kullanışlı araçlardan bahsedeceğim.

     Diş Sensörleri

    inovatifaraclar011

    Tayvanlı bilim insanlarının geliştirdiği diş implantı sayesinde, yenilen yemek miktarından tutun da içilen sigara adetine kadar, direk doktora bilgi gönderebilen bir sensör geliştirilmiş durumda. Bu implant, dişlerde herhangi bir şekilde bakteri ya da tartar tespit edildiğinde veya bir enfeksiyon durumunda kişiyi ve doktoru bilgi gönderebiliyor. Yapılan testlerde bu sensörün yüzde 94 oranında başarılı olduğu kanıtlanmış.

    Leap Motion

    inovatifaraclar012

    Leap hareket kontrolü cihazı sayesinde, parmaklarınız ile bilgisayar kullanabiliyorsunuz. Parmak uçlarınız ile boyama ve tasarımlar yapma şansınız bulunuyor. Hatta gerçek kalem ve fırça da kullanabilirsiniz.

    Leap hareket kontrolü cihazı, el ve parmak hareketlerinizi algılıyor ve tam anlamı ile farklı bir bilgisayar kullanım deneyimi sunuyor. Fakat gerçek anlamda bir klavye veya farenin yerini tutamıyor. Bu cihaz 90 Euro civarında bir fiyat ile satılmakta.

     Kişisel Robot

    inovatifaraclar013

    Kişisel robot dediğimiz şey aslında dahili bir hoparlör, USB ile şarj cihazı ve 3D derinlik veren kamerası ile akıllı cep telefonuna bağlı olan yuvarlak bir monitörden ibaret.

    Kişisel asistan olarak, Apple siri’yi , Microsoft Cortana’yı geliştirdi. Aynı zamanda Amazon’da Alexa’yı geliştirme sürecine girmiş durumda. Bunun yanında diğer küçük firmalar da kendi projelerini geliştiriyor.

    Kickstarter firması da tamamen yapay zeka kullanan, D2- D2S türü bir kişisel robot geliştiriyor. Kişinin tıpkı stilisti gibi davranabilecek, ofiste asistanlığını yapabilecek, güvenlik sistemlerini kontrol edebilen, kamera, hoparlör ve küçük bir monitörden oluşan bir robottan söz ediyorum. Akıllı telefon ile kontrol edilebilen, USB ile şarj edilebilen ve aynı zamanda 3D derinliğe sahip bir kamerası bulunan cihaz, hayli ilgi çekecekmiş gibi duruyor.

    Trackdot

    inovatifaraclar014

    TrackDot, çanta ya da valizinizin nerede olduğunu söyleyen  ilk ekonomik bagaj izleme cihazı.

    Eminim havaalanında bagaj derdine düşmeyen hiç kimse yoktur. Buna çözüm olarak, GlobakTrack şirketi, TrackDot adında bir akıllı cihaz tanıttı. Bu cihaz bagaj ya da çantanızın nerede olduğunu akıllı telefonunudan veya bilgisayarınızdan gösterebiliyor. Tek yapılması gereken, çanta ya da bagajınıza bu cihazı koymanız ve cep telefonunuza gerekli uygulamayı yüklemeniz.  Size sadece bagajınızı bulunduğu yerden gidip almak kalıyor.

    Myo, Hareket Kontrollü Kol Bandı

    inovatifaraclar015

    Myo ile doğal kol haraketlerinizle sunumunuzdaki slaytlarınız arasında özgürce gezinebiliyorsunuz. İstediğiniz slaytı öne çıkartabiliyor, istediğiniz gibi eğip bükebiliyorsunuz. Kablosuz ağ üzerinden kolunuzdaki kasların hareketlerini kontrol eden bir bilezikten bahsediyorum. Geliştirici şirkete göre cihazın iOS ve Android desteği yakında geliyor. Cihaz aynı zamanda Windows ve Max OS X ile de çalışabilecek.

     Microsoft Hololens

    inovatifaraclar016

    Microsoft HoloLens, hayatımıza gerçek mekanlarda yüksek çözünürlüklü hologramlar getiriyor.

    Yakın geçmişe kadar hologramlar hele hele yüksek çözünürlük olanlar, ancak bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz sahnelerdi. Ancak Microsoft Hololens ile yüksek çözünürlüklü hologramlar, gerçek hayatımızdaki yerini aldı.

    Kullanıcılar Hololens gözlük takarak, dijital hologramlar ile etkileşimde bulunabiliyorlar.  Gerçek cisimlerin dijital hologramları üzerinde çalışmalar yapabiliyor. Gerçek dünya ile dijital dünya arasında bir bağlantı kurabiliyorsunuz. HoloStudio ile fiziksel dünyadan dijital dünyaya 3D transferler yapabiliyorsunuz.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN