Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeHarici DVD Yazıcılar ile Önemli Dosyaları Yedekleyip Bilgisayarınızda Yer Açın

    Harici DVD Yazıcılar ile Önemli Dosyaları Yedekleyip Bilgisayarınızda Yer Açın

    Günümüzde dizüstü bilgisayarlar her geçen gün inceliyor. Dolayısıyla DVD yazıcı gibi mekanik bir aksam artık tercih edilmiyor. Bir de tablet gibi mobil cihazların daha fazla kullanılmasıyla bu teknoloji unutuluyor. Her ne kadar bulut ortamına ya da USB belleğe dosyalarınızı yükleseniz de fotoğraf ve bazı kişisel belgelerde DVD’nin sağladığı ayrı bir güven duygusu var. Üstelik siber saldırganların cirit attığı günümüzde fazla tedbirli olmanın hiçbir sakıncası yok.

    harici dvd
    Harici DVD kullanarak fiziksel bir yedekleme yapabilirsiniz

    Harici DVD seçenekleri

    Peki, bilgisayarınızda bir DVD yazıcı yoksa ne yapacağız? Eğer kasalı bir modeliniz varsa Asus DRW-24D5MT tarzı dahili bir yazıcı alabilirsiniz. Ürünü 179 liraya bu adresten temin edebilirsiniz. Ancak bu tarz bir yazıcıyı kullanmak için kasayı açıp anakart ve güç kaynağına bağlantı yapmanız gerekiyor. Her ne kadar zor bir işlem değilse de dilerseniz bu işlemi bir uzman ile yapabilirsiniz. Diğer ve daha kolay seçeneğimiz ise harici DVD yazıcılar. İlk seçeneğimiz ince tasarımıyla öne çıkan LG GP60NB50. 239 liraya bu adresten satın alabileceğiniz bu yazıcı, medya oynatıcı olarak akıllı televizyonlara bağlanabiliyor. Bu özellik için açma tuşuna 5 -10 saniye kadar basılı tutmanız gerekiyor. İkinci seçeneğimiz ise daha çok şık tasarımıyla öne çıkan Asus SDRW-08U5S-U modeli. 299 liraya bu adreste satılan bu ürün özellikle Apple ürünleriyle çok uyumlu duruyor. Dilerseniz yerden tasarruf amacıyla ürünün arkasındaki kapağı açarak dikey pozisyonda da tutabiliyorsunuz. Bu üründe dosyaları şifreleyerek daha yüksek güvenlikli yedekleme şansınız var. Her iki cihazın da MacOS desteklediğini ve sadece USB üzerinden güç aldığını hatırlatalım. Yani harici bir adaptör veya fişe ihtiyacınız yok.

    Sürükle ve bırak…

    Dosyalarınızı boş bir CD veya DVD’ye yazmak için tek yapmanız gereken Windows işletim sistemi üzerinde dosyaları sürükleyip boş medyanın üzerine atmak. Dosyalarınızı yükledikten sonra sağ tuşa basıp çıkan seçeneklerden Diske Yaz komutunu verin ve yazma işlemini başlatın. Elbette Nero Burning Rom gibi ücretli bir yazılımla daha fazla ayara sahip olabilirsiniz. Örneğin müzik CD’sini çoğaltmak, DVD’ye sığmayan bir içeriği birden fazla DVD’ye bölmek gibi ihtiyaçlarınız varsa Nero Burning Rom’a bir göz atın. Bu tarz bir yazılımla elinizdeki videoları DVD oynatıcılarda çalışacak bir formata da dönüştürebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN