Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürGoogle sanal kartvizit uygulaması ile arama sonuçlarında herkesi bulmak mümkün olacak

    Google sanal kartvizit uygulaması ile arama sonuçlarında herkesi bulmak mümkün olacak

    Arama sonuçlarında kendinizi göstermeye hazır olun çünkü Google sanal kartvizit uygulaması ile bu artık mümkün olacak…

    Google, arama sonuçlarında bulunabilmeyi isteyen tüm kullanıcılar için yeni nesil dijital sanal kartvizit uygulamasını hizmete aldığını duyurdu. Daha önce sadece ünlü isimlerin biyografisi ve kişisel bilgilerini içeren sanal kartvizitler, artık dileyen her kullanıcı tarafından bireysel oluşturulabilecek ve diğer kullanıcılar arama sonuçlarında bu kartvizitleri görüntüleyebilecek.

    Google, yeni sanal kartviziti ilk olarak Hindistan’daki kullanıcılar için erişime açılmış olsa da pek yakında diğer ülkelerdeki kullanıcılar için de erişilebilir durumda olacak. Google, kartvizitin nasıl oluşturulabileceğine ilişkin detaylı bilgiler de paylaşmış durumda. Kısaca bu süreci özetlemek gerekirse: Google’da oturum açtıktan sonra kendinizi arama motorunda arayarak sanal kartvizitinize doğrudan erişebilir ve kendinizle alâkalı görülmesini istediğiniz bilgileri doldurmaya başlayabilirsiniz. Google bu noktada bazı güvenlik tedbirleri de aldığını duyurdu. Hesabın doğruluğunun tescili için bir telefon numarası beyan etmek zorunlu olacak ve Google bazı ilave doğrulama prosedürlerinin de devrede olduğunu belirtiyor. Her Google hesabıyla yalnızca bir kişisel sanal kartvizit oluşturulabilecek ve arama yapan diğer kullanıcılar eğer kartvizitinizde hatalı bilgiler olduğunu düşünüyorlarsa, bu durumu geri bildirimle iletebilecek.

    Sanal kartvizitiniz profil fotoğrafınızı, kendinize dair paylaşmak istediğiniz bilgileri, eğitim bilgilerinizi, yaşadığınız yeri, yaşınızı, telefon ve e-posta gibi tercih ettiğiniz iletişim yollarını ve sosyal medya hesaplarınızı barındıracak. Sanal kartvizitin Hindistan dışındaki diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN