Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiGoogle Project Loon testlerinde yeni aşama

    Google Project Loon testlerinde yeni aşama

    project-loon

    Google’ın en fazla bilinen yönü hala ‘arama motoru’ olabilir, ancak esasında teknolojinin hemen her alanında çalışmalar devam ediyor. Bunlar arasında en fazla dikkat çekenlerden biri de dünyanın uzak bölgelerine internet götürmeyi hedefleyen, güneş enerjisi ile çalışan ve yüksek irtifada kalabilen balon ağı. Project Loon adıyla bilinen bu çalışmaya ilişkin testler hız kesmeden devam ediyor…

    Alphabet şemsiyesi altında devam eden Project Loon, atmosferin stratosfer tabakasında seyredebilen, çok düşük sıcaklıklardan dahi etkilenmeyen ‘uçan balonlar’ şeklinde özetlenebilir. Oldukça zorlu koşullara karşı dayanıklılık göstermesi beklenen söz konusu balonlar, bunun için çeşitli katmanlardaki testlerden geçiriliyorlar. Project Loon Üretim Başkanı Mahesh Krishnaswamy, çalışmalar sonucunda Google’ın internet balonlarının 20km yükseliğe kadar çıkabildiğini kaydediyor.

    Son gelişme ise ABD-Florida’dadaki tesislerde gerçekleştirilen testlerde balonların içindeki gaz basıncının sonbahar mevsiminde de sorun yaratmadan çalışmaya devam ettiğine işaret etti. Bunun için kapalı bir tesiste sıcaklık -60 derece seviyesine kadar getirilirken balonun bu ‘aşırı soğuk hava’ karşısında stabilitesi incelendi. Sonuçlar için haberin devamındaki videoya göz atınız. İyi seyirler.

    [vsw id=”YVhS1axhzRs” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN