Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımGoogle'dan Mobil Yaşamı Şekillendirecek Yenilikler

    Google’dan Mobil Yaşamı Şekillendirecek Yenilikler

    İsmi internet ile anılan büyük markalardan biri Google sunduğu birbirinden farklı servislerle hayatımızda büyük bir yer kaplanıyor. Telefonunuz Android işletim sistemi yüklü olmasa bile Google’ın ürünlerini kullanıyor olmanız markayı dünya çapında yaygın hale getiriyor. Her ne kadar bu kadar geniş bir kitleye hitap etse de Google’ın da eksikleri yok değil. Bu yazımızda yeni tanıtılan geliştirmelere göz atacağız.

    google
    Google Asistanı yeni doğal sesiyle bir insandan ayırt etmek çok zor

    Google En İyi Asistan Olmak İstiyor

    Makineler öğreniyor… Bunun kaçarı yok. Google asistan özelliğine öğrenme özelliğini ve doğal sesi ekleyerek işi farklı bir boyuta taşıdı. Artık asistanınız sizin için rezervasyon gibi rutin işleri yapabilecek. Benzer bir uygulama da Gmail’de etkin olacak. Gmail’inizdeki yazışmalardan oluşan veritabanı, siz o an bir e-posta yazarken devreye girecek ve size özel öneriler gelecek. Örneğin, saat 21:00’da birini hava alanında karşılayacaksınız. E-postaya da Saat “21:00’da….” yazdığınız anda sistem size “seni karşılayınca, uçağın inince” gibi önerilerde bulunacak. Kişisel ve korku verici!

    haritalar
    Haritaların kullanımı artık daha kolay

    Haritalarda Rahatlık

    Birçok kişinin adres bulmada kullandığı Haritalar oldukça etkili bir servis olmasına rağmen belirsiz yönleriyle özellikle uygulamayı çok kullanmayan kişiler için karmaşık olabiliyordu. Arabirimi sadeleştirilen Haritalar’daki en büyük yenilik ise pusulanın etkileşimli şekilde çalışması. Adresi yazdınız ve tarifi aldınız. Peki, ileri mi yürümeniz gerekiyor yoksa geri mi? Bazen bu durum anlaşılmaz olabiliyordu. Artık telefonu caddeye tuttuğunuzda Google, konumunuza göre ne tarafa hareket etmeniz gerektiğini size belirtecek. Daha fazla merak edenler için uygulama videosu bu linkte…

    Hedef, kişiye özel ve güvenilir haberler ile internetin koca bir çöplük olmadığını ispatlamak

    Haberlerde Revizyon

    Elden geçirilen hizmetlerden biri de eski dost Haberler…. Haberler öncelikle tasarım değişimine giderek biraz daha mobil yaşama ayak uyduruyor. iOS uygulamalarındakine benzeyen bir sadeleşme söz konusu. Bunun dışında derin öğrenme sayesinde Google’ın amacı sahte haber kaynaklarının önüne geçmek ve kişiye özel en doğru içeriği vermek. Bakalım robotlar bu iddiayı ne derece yerine getirebilecek.

    Daha Fazla Android P…

    Yenilikler içerisinde şahsi olarak en beklediğim özellik Sanal Gerçeklik uygulamaları. Özellikle halihazırda bulunan Google Daydream’in rafa kaldırılmak yerine, başarılı uygulamalarla çok daha etkili bir şekilde geleceğini tahmin ediyorum. Sanal Gerçeklik uygulamaları dışında firmanın mobil oyun pazarında atağa geçmesi bekleniyor. Özellikle bu senenin başında transfer olan PlayStation ve Xbox deneyimine sahip tecrübeli isim Phil Harrison bunun göstergesi kabul edilebilir. Oyunların dışında özellikle şu an belirli modellerle kısıtlı olan Android P ve güncellemelerin daha standart şekilde çok daha fazla cihazı destekleyeceğini söyleyebiliriz. Son olarak ülkemizde tüketici tarafından fazla bilinmese de Avrupa ve Amerika’da oldukça popüler olan Chromecast’ın yeni ve daha gelişmiş bir sürümünü bu sene içerisinde göreceğimizi tahmin ediyoruz. Daha uçuk haberler için sizi bu adrese davet ediyoruz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN