Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonGoogle, mobil cihazınızın depolama kapasitesini düşünüyor!

    Google, mobil cihazınızın depolama kapasitesini düşünüyor!

    google-play-store

    Google Play’de yer alan uygulamaların dosya boyutları önemli oranda azalacak. Nasıl mı? İşte yanıtı…

    Veri, her geçen gün daha değerli hal alıyor. Onu saklamak da gitgide pahalı bir hal alıyor. Daha fazla depolama kapasitesine sahip akıllı cihazların fiyatlarının daha yüksek olduğu biliniyor. İşte bu noktada Google’dan kullanıcı dostu bir adım geldi.

    Teknoloji şirketi, Google Play’deki uygulama boyutlarının azaltılması yönünde bir adım attı. Geliştirilen yeni sıkıştırma yöntemi sayesinde artık uygulamalar daha düşük dosya boyutlarına sahip olacak ve bu da cihazların daha fazla sayıda yazılım barındırmasının önünü açacak. Böylelikle GB boyutlarındaki daha fazla uygulamanın da cihazlara indirilebilmesinin önünün açılacağını belirtmek mümkün. Kısa süre zarfında söz konusu gelişmeye ilişkin daha fazla örnekle karşılaşılması bekleniyor.

     Atılan adımın önemi büyük…

    Özellikle yeni nesil ağ teknolojileri ile beraber daha kısa sürede daha büyük boyutlu verilerin indirilmesi, cihazların depolama alanlarının eskiye göre daha çabuk dolması gibi bir sorun doğuruyor. Kullanıcıları daha az video çekmek gibi önlemlere iten bu durumun teknoloji dünyası tarafından yakın vadede daha fazla ele alınması gereken konular arasında yer aldığına şüphe yok. Tam da bu noktada yeni Google örneğinin değeri daha iyi anlaşılıyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN