Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürGoogle Maps'te pusula nasıl kullanılır?

    Google Maps’te pusula nasıl kullanılır?

    Yeni pusula özelliği sayesinde, Google Maps’te herhangi bir yönü bulmak çok daha kolay. Google Maps’te pusula nasıl kullanılır anlatmadan önce, daha temel bilgiler de vererek pusula nedir, özellikleri ve standart bir pusula nasıl kullanılır sorularını da bu yazıda yanıtlıyorum.

    Google Maps, yol tarifi almak için hayatımızda önemli bir yer tutuyor, ancak kaybolur ve yolunuzu bulamazsanız, bazen doğaçlama yapmanız gerekebiliyor. Özellikle açık alanlarda ve hiç bilmediğiniz bir alandaysanız… Neyse ki, Google Maps artık pusula özelliğiyle bu işi çözüyor.

    Google Haritalar pusula özelliği Android veya iPhone cihazlarda çalışıyor, ancak cihazda manyetometre bulunması da gerekiyor. Zira manyetometre, Dünya’nın manyetik alanını kullanarak seyahat yönünüzü bulmanızı sağlıyor. Hepsi değilse de birçok yeni Android cihazda ve tüm yeni iPhone‘larda bu özellik yer alıyor.

    Pusula nedir, özellikleri nedir?

    Pusula, yön bulmanıza yardımcı olan önemli bir araçtır. Farklı pusula türlerinin farklı tasarımları vardır, ancak hepsinde kendisini Dünya’daki yönlere ve alanlara yönlendiren manyetik bir iğne bulunur. Standart bir pusula, pusula muhafazası, hareket yönü oku, derece kadranı, manyetik iğne, yön oku ve çizgiler gibi bileşenlerden oluşur.

    Pusula nasıl kullanılır?

    Öncelikle pusulayı doğru tutmak gerekir. Doğru pusula duruşu, onu avucunuzun üzerine ve göğsünüzün hizasında tutmaktır. Bir yöne bakarken pusulayı düz bir yüzeye ya da bir harita üzerine yerleştirin. Yönlendirme oku kuzeyi gösterene kadar derece kadranını çevirin ve hareket okunun yönünü bularak hangi yöne doğru durduğunuzu öğrenin.

    Google Maps ile pusula nasıl kullanılır?

    Google Maps, harita görünümünü kullanarak seyahat yönünüzü kolayca bulmanızı sağlıyor. Aşağıdaki adımlar, ister iPhone ister Android cihazınız olsun, işe yarayacaktır. Ancak yönünüzün mümkün olduğunca doğru olduğundan emin olmak için önce pusulanızı kalibre etmenizde fayda var. Ayrıca konumunuzu ve yönünüzü tam olarak belirlemede doğruluk sağlamak için, telefonunuzda konum servislerinin etkinleştirildiğinden de emin olmanız gerekir.

    • Google Maps uygulamasında, harita arazisini ve tipini değiştirme düğmesinin altında, sağ üst köşede görünen küçük bir pusula sembolü yer alır. Pusula burada görünmüyorsa, harita görünümünü görüntülemek üzere hareket ettirmek için iki parmağınızı kullanın.
    • Pusula simgesindeki kırmızı simge kuzeyi, gri simge ise güneyi gösterir. Mavi çizgi ise mevcut seyahat yönünüzü gösterecektir.

    Google Haritalar’da Kuzey nasıl bulunur?

    • Haritanızı belirli bir yöne bakacak şekilde elle hareket ettirmek yerine, mevcut konumunuzdaki harita görünümünü otomatik olarak kuzeye ve güneye yönlendirmek için pusula simgesine dokunun.
    • Mavi çizgi yukarıyı gösterdiği sürece, kuzeye yöneldiğiniz anlamına gelir. Aşağıyı gösteriyorsa, güneye gidiyorsunuz demektir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN