Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiGoogle for Jobs tanıtıldı ve Android O Beta tüm kullanıcılara açıldı

    Google for Jobs tanıtıldı ve Android O Beta tüm kullanıcılara açıldı

    Google, ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen bir dizi etkinlik kapsamında yeni yazılımlarını tanıtmaya ve bazı konularda kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Bu noktada Google Lens’i duyuran, uygulama mağazası Play Store dair çeşitli verileri paylaşan şirket, bir diğer hizmeti Google for Jobs’u da tanıttı. Teknoloji şirketi ayrıca, Android O’nun tüm kullanıcılar tarafından indirilebileceğini açıkladı.

    Google for Jobs, bir işe alım servisi. A’dan Z’ye iş ilanlarının yer alacağı bir yazılımda, analiz gibi konularda yapay zeka teknolojilerinin de yararlanılacağını kaydetti. Başta LinkedIn olmak üzere diğer iş odaklı platformlarla birlikte çalışılacağı da belirtildi. İlk aşamada ABD’de kullanıma sunulan Google for Jobs’un dünya genelinde ne zaman kullanılabileceği hakkında henüz net bilgiler aktarılmış değil.

    Öte yandan geçtiğimiz mart ayında geliştiriciler için yayınlanan ve genel anlamda tüm kullanıcılara sunulacağı final versiyonuna dair çalışmaların devam ettiği sonraki Android işletim sistemiyle ilgili de haberler var. Android O adıyla gelen işletim sistemi, artık sadece yazılım geliştiricilere açık değil, isteyen akıllı cihaz kullanıcıları söz konusu yazılmı indirerek kullanmaya başlayabiliyorlar. Ancak bu işlem öncesinde bazı detayların bilinmesi önem taşıyor; öncelikle indirilecek işletim sisteminin kararlı ve stabil bir versiyon olmadığı, çeşitli hata ve bug’larla beraber geleceğini belirtelim. Ayrıca söz konusu işlem öncesinde cihazların yedeklenmesi gibi bazı dikkat edilmesi gereken detayların olduğunu da hatırlatalım.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN