Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonGoogle ve Apple, Porto Riko için birlikte çalışıyor

    Google ve Apple, Porto Riko için birlikte çalışıyor

    Google’ın çatı şirketi Alphabet tarafından yapılan açıklamaya göre, doğal afet sonucu altyapısı önemli ölçüde zarar gören Kuzey Amerika ülkesi Porto Riko’ya Project Loon balonları ile internet erişimi sağlanmaya başlandı. Bu çalışma kapsamında Apple ve AT&T gibi teknoloji şirketlerinin yanı sıra çeşitli devlet kurumlarıyla işbirliği gerçekleştirildiği kaydedildi.

    Birlikte çalıştılar

    Geçtiğimiz ay yaşanan kasırgadan etkilenen bölgenin en zor kısımlarında görev yapan Project Loon internet balonları için ayrıca, ABD Federal İletişim Komisyonu, Federal Havacılık İdaresi ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı ile birlikte çalışıldı.

    Ek olarak SES Networks ve Liberty Cablevision gibi şirketlerin donanım dağıtımı gerçekleştirdiği bilgisi paylaşılırken Apple’ın LTE frekansları konusunda Google ile birlikte çalıştığı açıklandı.

    Teknoloji şirketlerinin doğal afetin ardından bu denli yüksek seviyede işbirliği içerisinde bulunması kamuoyunun beğenisinini kazandı.

    Uzak diyarlara internet götüren balonlar…

    Alphabet’in ‘X’ adı verilen inovasyon laboratuvarının bir parçası olan Project Loon, stratosferik balonlar vasıtasıyla dünyanın uzak bölgelerine internet bağlantısı götürmek amacıyla ortaya çıktı.

    Söz konusu balonların ortalama 100 gün boyunca havada kalabildiği, ulaşılabilen maksimum sürenin ise 190 günü bulduğu biliniyor.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN