Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunFarklı türlerde 5 ücretsiz mobil oyun

    Farklı türlerde 5 ücretsiz mobil oyun

    Mobil oyunlar telefonların ‘akıllandığı’ andan da önce oldukça revaçtaydı. Tuşlu telefonlarda oynanan yılan oyunu, oyun tutkunlarının o dönemki en büyük eğlencesiydi. İlerleyen yıllar içinde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte akıllı telefon kavramı ortaya çıktı ve bu telefonlar ile oyun deneyimi de oldukça iyi bir noktaya geldi. Akıllı telefonlar ile artık bilgisayardaki veya konsollardaki deneyimin bir benzeri yaşanıyor. Özellikle oyun odaklı üretilen telefonlar mobil oyun deneyimini katlamayı başarıyor. 

    Günümüzde milyonlarca mobil oyun bulunuyor. Özellikle COVID-19 salgını ile birlikte karantina sürecinin içine giren milyonlarca insan, yeni oyunlar keşfetmeye ya da tutkunu olduğu mobil oyunlardaki farklı görevleri yapmaya başladı. İşte bu sebeple karantina günlerinin halen devam ettiği şu günlerde sizler için ücretsiz 5 mobil oyun önerisi ile geliyoruz. 

    Among Us

    Among Us 2018 yılında PC platformu için yayımlanmış olsa da oyun bu yıl karantina dönemiyle birlikte milyonlarca kişinin telefonuna girmeyi başardı. Ücretsiz olarak hem Android hem de iOS telefon kullanıcıları için indirilebilen oyunun temel mantığı 10 kişilik ekipte yer alan Imposter’ları bulmak. 

    Chat üzerinden şüphelendiğiniz ve Imposter olan kişilerin isimlerini yazabiliyorsunuz. Buradaki oylama ile o kişilerin oyundan ayrılmasını sağlıyorsunuz. Crewmate olarak adlandırılan ekip ise Imposter olan kişileri yakalamaya ve ‘tasks’ olarak adlandırılan görevleri Imposter tarafından öldürülmeden tamamlamaya çalışıyor. Oldukça eğlenceli ve arkadaşlarla girildiğinde zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu oyunun ilerleyen süreçte adını daha çok duyacağız, bizden söylemesi. 

    Cube Surfer!

    Çok basit bir dinamiği bulunan oyun genel olarak buz küplerinin üstünde yalnızca sağ ve sol tarafa çekip engellerden kaçtığınız ya da yeni buz küpleri topladığınız bir dinamiğe dayanıyor. Üst üste eklenen buz küpleri sayesinde daha yüksek olan engellere çarpmadan kaçabiliyorsunuz. Oldukça basit olan oyunun metroda ya da bir yerde sıra beklerken oynamak için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

    Sky: Children of the Light

    Mobil tarafta hikâye bazlı bir oyun arıyorsanız Sky: Children of the Light tam size göre. Oyun sezgisel ve grafiksel olmasıyla ön plana çıkıyor ve App Store’da 5 üzerinden 4.9’luk puanı ile dikkat çekiyor. Oyun bir macera oyunu ancak pasif ancak keyifli/huzurlu bir şekilde ilerliyor. İlk olarak 2019’da iOS için piyasaya sürüldü. Daha sonra 7 Nisan 2020’de bir Android sürümü yayımlandı ve bir Nintendo Switch sürümünün ise 2021’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

     

    League of Legends: Wild Rift

    Riot Games tarafından geliştirilen ve bir süredir gelmesi beklenen oyun nihayet 27 Ekim’de geldi. Hem iOS hem de Android kullanıcılarının beğenisine ücretsiz sunulan oyunun 5’e 5 MOBA tarzda deneyim sunduğunu söyleyelim. Bu tarz oyunları sevenler için oldukça başarılı olduğunu söyleyebileceğimiz oyunun, kısa sürede çok beğenildiği görülüyor.

    The Sims Mobile 

    Oyunun bilgisayar tarafındaki tutkunlarını mobil tarafa çekmek isteyen Electronic Arts, geniş dil desteği ile sunduğu The Sims Mobile oyunu ile iddialı. Birkaç yıl önce piyasaya sürülen oyunun milyonlarca oyuncusu bulunuyor. Android oyuncusunun iOS oyuncularına kıyasla daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Bilmeyenler için Sims, karakterinizi oluşturabildiğiniz ancak bunun yanında evinizi inşa edip, iş bulduğunuz ve para kazandığınız bir yaşam simülasyon oyunu. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN