Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonFacebook da MWC 2018’deydi

    Facebook da MWC 2018’deydi

    Facebook katıldığı Mobil Dünya Kongresi 2018’de (MWC 2018) daha fazla sayıda insanın online olmasını sağlamak adına birkaç yeni girişim başlattığını açıkladı.

    Bu girişimlerle Facebook, iletişim ağlarını geleceğimiz için daha iyi hale getirmeyi, bağlantının az olduğu bölgelerde yeni iletişim ağları yaratmayı ve yeni teknolojiler, araçlar ve programlar geliştirerek daha çok insanın online olmasını sağlamayı amaçlıyor.

    Facebook’un kongrede açıkladığı projeler şöyle:

        Terragraph Projesi: Terragraph, kalabalık şehirlere hızlı internet bağlantısı getirmek için optimize edilmiş çok-düğümlü kablosuz bir veri taşıma sistemi ve milimetre dalga. Facebook, Terragraph’ı desteklemek için dünyadaki kırsal ve az gelişmiş bölgeler için iyileştirilen düşük-güç üs istasyonu OpenCellular ile yeni ortaklık denemeleri yapmaya başladı.

        Telecom Infra Projesi (TIP): İki sene önce Facebook ve birkaç endüstri ortağının ağ yapılanmasındaki yenilenmeyi hızlandıracak ve daha fazla insanın internette vakit geçirebilmesini sağlayacak yeni teknolojiler geliştirmek için işbirliği yapmasıyla başlatılan Telecom Infra Projesi de (TIP), 500’den fazla şirket büyüklüğüne erişti.

    BT, Nokia ve Cavium’la ortak deneme: Facebook, OpenCellular platformu ve Nokia’nın uzaktan otomatik bağlantı, yapılandırma ve izleme desteği içeren bulut tabanlı dağıtım modeli arasındaki birlikte çalışılabilirliği göstermek için BT, Nokia ve Cavium’la ortak bir deneme yapacağını da açıkladı.

    Facebook, bunlara ek olarak ağ dağıtımlarını hızlandırmak için daha iyi araçlar ve teknolojiler geliştiriyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN