Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaFacebook 2016 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

    Facebook 2016 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

    The loading screen of the Facebook application on a mobile phone is seen in this photo illustration taken in Lavigny

    Sosyal medya ağı Facebook, 2016 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal ve kullanıcı sayısı, vb bazlı göstergelerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre ilgili dönemde 5 milyar 380 milyon dolar gelir elde edildiği, operasyonel karlılığın ise 1 milyar 500 milyon dolar seviyesinde olduğu duyuruldu. Kar marjının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 195 arttığının altı çiziliyor.

    Facebook’un 2016 ilk çeyreğinde yatırımcılarına hisse başına 0,77 dolar kazandırdığı belirtilirken, finansal bilanço açıklamasının hemen ardından borsadaki hisse değerinin 119 dolara yükseldiği (yüzde 8 artış) görüldü. Öte yandan sosyal medya şirketinin piyasa değerinin de 340 milyar olduğu görülüyor.

    Ve kullanıcı istatistikleri… Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’ün açıklamasına göre kullanıcılar Facebook, Instagram ve Messenger’da günde ortalama 50 dakika geçiriyor. Bu gösterge, 2014 yılında günde ortalama 40 dakikaydı.

    Facebook açısından belki de en önemli veri aylık aktif kullanıcı sayısı ile ilgili. Bir ay içerisinde en az bir kez Facebook hesabına giriş yapan kullanıcı sayısı şeklinde özetlenebilen ve genel olarak kullanıcıların sosyal ağı kullanmaya devam etme eğilimine dair önemli bir analitik gösterge olan aylık aktif kullanıcı sayısında artış dikkat çekiyor.

    Facebook’ta aylık aktif kullanıcı sayısının ise 1 milyar 654 milyona ulaştığı belirtiliyor. Söz konusu rakam, bir önceki çeyrekte 1 milyar 591 milyondu. En fazla aktif olan kullanıcıların ülkelere göre dağılımında ise sıralama Asya Pasifik, Avrupa ve ABD-Kanada şeklinde.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN