Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaFacebook, 15. yaş gününü kutluyor

    Facebook, 15. yaş gününü kutluyor

    Popüler sosyal medya ağı Facebook, 2019 yılı itibarıyla 15. yıl dönümünü kutluyor. İşte detaylar…

    2004 yılında karşılıklı etkileşim ve iletişim üzerine kurulu sağlıklı arkadaşlıkları temel alarak kurulan ve günümüzde 2,3 milyar insanın her gün arkadaşları ve aileleriyle bağlantıda kalmak, dünyada olup bitenleri keşfetmek ve kendileri için önemli olan şeyleri paylaşmak ve ifade etmek için kullandıkları bir platform haline gelen Facebook, bu hafta 15. yaş gününü kutluyor.

    15. yaş günü vesilesiyle Facebook, insanların haber kaynağında görebilecekleri kişiselleştirilmiş “Together in Friendship” videoları da yayınladı.

    Popüler sosyal medya ağı Facebook’un kuruluşundan bu yana yaşadığı önemli gelişmeleri ve genel olarak insanların kullanımına sunduğu teknolojileri aktardığı bir de zaman tüneli infografiği yayınlandı.

    Başarılarla dolu 15 yıl…

    Bu infografikte 2004’teki kuruluş, 2005’te Fotoğraf paylaşımı özelliği, 2006’da herkese açık hale gelmesi, 2008’de Facebook Sohbet’in devreye alınması, Sayfalar, 2009’da Beğen butonunun kullanıma sunulması, 2010’da Gruplar, 2011’de Zaman Tüneli ve Messenger, 2012’de bir diğer sosyal medya platformu Instagram’ın satın alınması ve aynı yıl Facebook’ta 1 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaşılması gibi kilometre taşlarının altı çiziliyor.

    2014’te sanal gerçeklik şirketi Oculus ve anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’in satın alınması, 2015’te Facebook Live, 2017’de 2 milyarıncı kullanıcıya ulaşılması gibi gelişmeler aktarılıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN