Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEvde Seyredebileceğiniz En ünlü Virüs Salgını Filmleri

    Evde Seyredebileceğiniz En ünlü Virüs Salgını Filmleri

    #EvdekalTürkiye günlerinde film izleyerek zaman geçirmek isteyenlere en popüler virüs salgını filmlerinden çarpıcı öneriler sunacağım. Eğer bu tarzdaki filmlere ilgi duyuyorsanız ve aşağıda kısa özetini verdiğim konular ilginizi çekerse keyifle izlemenizi öneririm.

    Virüs Salgını Filmlerinden İşte Bazı Örnekler

    Ben Efsaneyim (I am Legend)

    2007 yılı yapımlarından olan Ben Efsaneyim filminde başrolleri Will Smith, Alice Braga ve Charlie Tahan paylaşıyor. Başarılı bir bilim adamı olan Robert Neville çok tehlikeli bir virüs salgınından kurtulan New York’ta hayatta kalan tek kişidir. Bir şekilde bu tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Tek başına boş sokaklarda dolaşmakta ve yayınladığı radyo mesajları ile başkalarının hayatta olup olmadıklarını sorgulamaktadır. Yalnız olmadığını anladığında iş işten geçmiştir ve kendini soluk soluğa izleyeceğiniz bir maceranın içinde bulur.

    Salgın (The Crazies)

    Yapım yılı 2010 olan filmde başrolleri Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson ve Danielle Panabake birlikte paylaşıyor. Sakin bir kasabada yaşayan çift, arkadaşlarının teker teker delirmelerine şahit olurken bir yaşam mücadelesi verirler. Tam olarak ne olduğu bilinmeyen zehirli bir madde çevrelerinde yaşayanları delirmiş birer katil haline getirmektedir. Bu durum fark edildiğinde kasaba bir karantina oluşturulur. Kasabaya giriş ve çıkışlar askeriye tarafından yasaklanınca içerde yaşayanları çok sıkıntılı anlar yaşayacaklardır. Çünkü kasaba halkı birer psikopat katili dönüşmüştür.

    Körlük (Blindness)

    2008 yapımı filmde başrolleri Julianne Moore, Mark Ruffalo ve Alice Braga paylaşıyor. Bir şehirde sebebi ne olduğu tam olarak bilinmeyen ve körlük yapan bulaşıcı bir salgın ortaya çıkar. ‘Beyaz körlük’ diye isimlendirilen bu durumdan sadece bir göz doktorunun karısı etkilenmez. Salgın tüm şehre yayılmaya başlamıştır ve bir kaos ortamı oluşmuştur. Herkes panik halindedir. Durumdan vazife çıkaran doktorun eşi, bu durumdan ailesini kurtarmaya çalışırken başına gelenleri nefesinizi tutarak seyredeceksiniz.

    Grip (The Flu)

    2013 yılında çekilen filmin başrollerinde Jang Hyuk, Soo-Ae, MinAh Park ve Yoo Hae-jin var. Filmde ani gelişen bir hastalığın nasıl hızla ilerleyerek bir virüs salgını haline dönüştüğüne ve bu salgının toplum üzerinde yaratmış olduğu paniğe şahit oluyoruz. Hastalık insandan insana solunum yoluyla bulaşmakta ve hastalığı kapan kişi 36 saat sonra ölmektedir. Salgınla mücadelede çarpıcı sahneler mevcut.

    Dünya Savaşı Z (World War Z)

    2013 yılında çekilen ve başrollerini Brad Pitt, Mireille Enos, Abigail Hargrove ve Sterling Jerin’in oynadığı Dünya Savaşı Z filminde Gerry Lane eşi ve iki kızı ile mutlu bir hayata sürmektedir. Trafik sıkışıklığı olan bir gün ters giden olayların olduğunu görürler. Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry tehlikenin farkındadır ve kısıtlı zamana karşı dünyayı kurtarmak için var gücüyle çalışacaktır. Aksiyon sahnelerinin hiç azalmadığı oldukça hareketli bir film olarak dikkat çekiyor.

    12 Maymun (12 Monkeys)

    Yapım yılı 1995 olan 12 Maymun filminde Bruce Willis, Madelenie Stowe, Brad Pitt, Christopher Plummer ve David Morse başrollerde yer alıyor. Dünyayı tehdit eden oldukça ölümcül bir virüs 1996’da milyarlarca kişinin ölümüne neden olmuş ve 2035’e kadar dünya nüfusunun yalnızca %1’i hayatta kalmıştır. Virüsün oluşturduğu zararlardan korunabilmek için insanlar yerin altında koloniler halinde yaşamaya başlamışlardır. James Cole adında bir mahkum bu virüsü geçmişte engellemek amacıyla zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Fakat bir yanlışlık olur ve 1990 yılına gönderilir. Zamanının en ilgi çeken ve aksiyon dolu filmlerinden olan 12 Maymun’da Bruce Willis performansıyla dikkat çekiyor.

    Bu efsane filmleri en iyi izleyebileceğiniz televizyonları da www.mediamarkt.com.tr adresinden satın alabilirsiniz. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN