Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEvinizde Stadyum Keyfini Yaşatacak Teknolojik Ürünler

    Evinizde Stadyum Keyfini Yaşatacak Teknolojik Ürünler

          2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri 2020 yılı yazında yapılacaktı. Her ne kadar kısaltması EURO 2020 olsa da Pandemi nedeni ile turnuva 12 Haziran -12 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Ülkemizde bu turnuvaya katılmaya hak kazanan takımlar arasında yer alıyor. A Grubu’nda yer alan A Milli Takım, turnuvanın açılış maçında İtalya ile karşılaşacak. Bu haftaki ” Evinizde Stadyum Keyfini Yaşatacak Teknolojik Ürünler ” başlıklı yazımda,  Haziran ve Temmuz aylarında  neredeyse bir ay boyunca tam bir futbol ziyafetinin çekileceği zamanda, futbol keyfini en iyi yaşamak için kullanılabilecek teknolojik araçlardan bahsedeceğim.

          Evde futbol keyfini artırmak için kullanılan cihazların başında televizyon, bilgisayar ve ses sistemleri geliyor. Günümüzde özellikle televizyon ve ses sistemlerinde gelinen noktada, futbol keyfini katbekat artıracak yeni cihaz modeller bulunuyor.

    Kendinizi Stadyumda gibi hissedebileceğiniz Televizyonlara Örnekler

          EURO 2021 Avrupa Futbol Şampiyonasında kendinizi stadyumdaymış gibi hissedebileceğiniz, futbol seyir keyfinizi artıran televizyonlara örnek olarak LG OLED77CX6LA‘yı verebilirim.

          Bu televizyonda muazzam görüntü, kolay kullanım başta olmak üzere sonsuz siyah ekran üzerinde oluşturulan parlak ekranın keyfi yaşıyorsunuz. Televizyonda ışık, ses, vs. gbi tüm detaylar sanki gerçekten oradaymış gibi gözüküyor.

          Televizyonlardaki WebOS işletim sistemi harika çalışıyor. Daha önceden televizyona bilgisayar bağlayarak yaptığınız bir çok şeyi artık sadece televizyonda yapabiliyorsunuz. Televizyon neredeyse bir bilgisayar işlevselliği görüyor. Kullandığınız YouTube, Spotify, Netflix vs. gibi uygulamalarını bu televizyonda rahatlıkla kullanma şansına sahip oluyorsunuz. Televizyon ile birlikte gelen kumandayla  PS4’leri bile kontrol edebiliyorsunuz.

          Televizyonda 4K UHD çözünürlük, yapay zeka, OLED piksel teknolojisi, profesyonel olarak geliştirilmiş görüntü ve ses deneyimi ve  maç bildirim özelliği bulunuyor.

          Maç bildirimleri özelliği sayesinde; maçtan önce, maç sırasında ve maçtan sonra ekran üzerinde size bildirimler sunuluyor. Maçın ne zaman başlayacağını ve skor güncellemelerini kolaylıkla takip edebiliyorsunuz.

          Maçlar, Televizyondaki Bluetooth Surround uyumluluğu ile stadyum atmosferi evinize taşınıyor.  Cihaza iki adet uyumlu Bluetooth hoparlörü bağlayarak Surround ses efekti yaratabiliyorsunuz.

    Maçlarda ses gücü ve kalitesi için Soundbar’lar

          Soundbar veya diğer adı ile Media bar, sesi geniş kasadan yansıtan bir harici hoparlör türüdür. Özellikle TV ile birlikte kullanılabilen, harici veya dahili subwoofer ile çalışabilen ve kablosuz teknoloji kullanılarak ses kaynağını alabilen yeni nesil ses cihazları olarak da tanımlanabilir.

          Soundbar’lara örnek olarak PHILIPS TAB8905 Dolby Atmos 3.1.2 Kanal 600W‘i verebilirim. Bu soundbar, son sahneden muhteşem beat drop’lara kadar her sesi daha iyi deneyimlemenizi sağlıyor. Güçlü kablosuz subwoofer ile basları içinizde hissediyorsunuz. Play-Fi uyumluluğu gerçek surround ses kurulumunu kolaylaştırıyor.

          Philips Tab8905, benzersiz geometrik tasarım ve kolay kurulum sunuyor.  Bu soundbar, izlediğiniz içeriklere ve sevdiğiniz müziklere 360 W saf güç sağlıyor. 3.1.2 kanal her odayı büyüleyici film müzikleri, çarpıcı efektler sunuyor. Cihazdaki kablosuz subwoofer ise her patlamaya ve ritme etki kazandırıyor.

          Philips Tab8905’in kolay Play-Fi uyumluluğu, bu soundbar’ı çoklu oda kurulumunuzun yıldızı haline getiriyor. Çoklu oda ses sistemi için Play-Fi ile uyumlu hoparlörleri senkronize edebiliyor ve hatta gerçek bir surround ses sistemi oluşturabiliyorsunuz. Üstelik tüm bunları Philips Sound uygulaması veya Play-Fi uygulaması üzerinden yapıyorsunuz.

          Twitter takip için @salihertugrul  Youtube kanalım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN