Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikESET, Android ve Windows tehditlerini RSA Conference 2021’de paylaştı

    ESET, Android ve Windows tehditlerini RSA Conference 2021’de paylaştı

    Siber güvenlik şirketi ESET, koronavirüs nedeniyle bu sene online olarak düzenlenen RSA Conference 2021’de önemli bilgiler paylaştı…

    17-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen online siber güvenlik etkinliği RSA Conference’da 2021’in öne çıkan tehdit aktörleri ele alındı. Siber güvenlik endüstrisinin tanınmış uzmanları, 3 gün boyunca gerçekleştirdikleri sunumlarla çeşitli konularda en son trendleri aktarırken tamamı pandemi nedeniyle dijital platformda takip edilebilen seminerler de dikkat çekti.

    RSA Conference 2021’de ESET uzmanlarının iki farklı konudaki sunumları öne çıktı. ESET araştırmacısı Lukáš Štefanko, 17 Mayıs’ta Android takip yazılımlarına değindiği detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

    Takip yazılımları kullanıcıların faaliyetleri hakkında bilgi toplanması, bunların iletilmesi ve saklanmasını esas alan bir dizi ‘dijital casusluk’ adımını teşkil ediyor. ESET, daha önce yayınladığı bir araştırmada 2020’deki takip yazılımları sayısında 2019’a göre yüzde 48 gibi rekor seviyede artış kaydedildiğini açıklamıştı.

    ESET araştırmacısı Štefanko, online sunumunda Android uygulamalarındaki güvenlik ve gizlilik sorunlarına odaklanarak tespitlerini paylaştı.

    ESET araştırmacıları Jean-Ian Boutin ve Zuzana Hromcová’da Štefanko’nin hemen sonrasında yaklaşık 1 saat boyunca sanal sahnede yer alarak Windows işletim sistemi ile ilgili bir dizi güvenlik konusuna değinerek önerilerini aktardılar.
    Sunumlar, RSA Conference’ın web sitesinde kayıt olunarak izlendi.

    ESET’in blogu WeLiveSecurity.com’da, araştırmacı Lukáš Štefanko tarafından etkinlikte paylaşılan bilgiler ekseninde hazırlanan bir teknik inceleme makalesinin yayınlanacağı belirtildi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN