Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEn iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

    Web’deki gelişen araçlar sayesinde artık bir web sitesi kurma işlemi eskisinden çok daha basit bir şekilde, neredeyse hiç teknik bilgiye ihtiyaç olmadan ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. HTML bilgisine, programlamaya ya da teknik terimleri bilmenize gerek yok. Tahmin edebileceğiniz gibi birçok site oluşturucu, kendi web sitenizi oluşturmanız için ücretli ve ücretsiz planlar sunuyor. Bu araçlar bulut üzerinde çalıştıkları için web alanı hakkında da endişelenmenize gerek yok. Tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve bir web tarayıcısı…

    Adım adım ücretsiz bir web sitesi oluşturma

    Neredeyse tüm web sitesi kurma araçları için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

    • Ücretsiz web sitesi kurma aracına kayıt olun
    • Beğendiğiniz bir şablon seçin
    • Web sitenize sayfaları ekleyin
    • İçeriğinizi özelleştirin (metin, resim, video vb.)
    • SEO ayarlarını yönetin
    • Ve sitenizi yayınlayın

    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

    Web sitesi oluşturma işlemi için aşağıdaki araçları listelerken, tasarımı, varsa reklam boyutları, web sitesi işlevselliği ve SEO özellikleri gibi kriterleri baz aldım.

    Webnode

    Webnode bir süre önce web sitesi kurma editörünü tamamen yeniledi ve modern bir arayüzle karşımıza çıkmaya başladı. Sisteme ekledikleri temalar şık ve mobil cihazları da destekleyen responsive yapıda. Ancak bu aracın dezavantajı, bir kez temayı belirledikten sonra bunu değiştirememeniz. Dolayısıyla Webnode kullanacaksanız, birkaç denemeden sonra kararınızı verip sitenizi oluşturmanızı tavsiye ederim.

    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)
    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

     

    Webnode sezgisel bir arayüze sahip, neyin nerede olduğunu bulmak kolay. Ayrıca dilediğinizde ücretli bir plana geçerek daha fazla özelliğe erişebilir ve daha gelişmiş bir web sitesi hazırlayabilirsiniz. Webnode, aylık 3,9 dolarlık seçenek ile kendi alan adını kullanmanıza ve premium destek almanızı sağlıyor. Ancak sayfanızda gözüken küçük reklam bu seçenekte kaybolmuyor. Diğer yandan, ücretsiz planda e-ticaret seçeneği bulunmuyor ve blog işlevleri temel özelliklerden öteye geçemiyor.

    Wix

    Ücretsiz web sitesi kurma araçlarının en popüleri olan Wix, Türkçe desteğiyle öne çıkarken, benzersiz özellikler ve harika şablonlar sunuyor. Ücretli kullanıcı olmak isterseniz de en zengin seçenekleri Wix sunuyor. Özellikler ve şablonlar açısından ücretsiz planda neredeyse hiç kısıtlama yok.

    Wix

    Masaüstü bilgisayarlarda, web sitenizin üst kısmında görünen yapışkan (sticky) bir reklam göreceksiniz. Yapışkan reklam, sayfayı kaydırdığınızda da tepede kalacağı anlamına geliyor. Ancak bu reklam mobil cihazlarda çok daha az görünüyor, çünkü yapışkan özelliği taşımıyor. Kendi özel alan adınızı kullanmak için ayda 14 dolardan başlayan Combo planını tercih edebilirsiniz.

    Site123

    Site123, “en kolay web sitesi kurma aracı” olduğunu iddia ediyor. Sunduğu araçların kullanımı orta düzeyde denilebilir, ancak rakiplerde daha kullanıcı dostu araçlar görmek mümkün. Tamamı responsive ve şık temalara sahip olması fark yaratıyor.

    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)
    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

     

    Ücretli planlar ayda 9,80 dolardan başlıyor ve bir e-ticaret sitesi açmak isteyenler için uygun özellikler sunmasının yanı sıra, e-posta pazarlama aracı da içeriyor. Site123’e kaydolduktan sonra günde birkaç e-posta göndermeleri biraz sinir bozucu. Ayrıca ücretsiz web sitesi hazırladığınızda, sayfanızın altında küçük bir başlık şeridi olarak kendi reklamını gösteriyor.

    Jimdo

    Jimdo’nun iyi yanı, bir gün premium olmaya karar verseniz bile yüksek bir bedel ödememeniz. En ucuz Jimdo Dolphin planları ayda 9 dolardan başlıyor ve kendi alan adınızı kullanmanıza izin veriyor. Jimdo ile web sitenizi yükseltme gibi bir niyetiniz olmasa da, yani basit bir web sitesi bile kuracak olsanız, bunu sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

     

    jimdo

    Diğerlerine kıyasla en hızlı web sitesi kurma aracı olan Jimdo, mobil uyumlu şık tasarım şablonları sunuyor. Ancak özellikler açısından sınırlı seçeneğe sahip: Blog, uygulama mağazası veya bunun gibi havalı araçlara sahip değil. Ancak yeni başlayan biriyseniz ve yalnızca basit bir web sitesi açmak istiyorsanız, Jimdo’nun basitliği işinize yarayabilir.

    GoDaddy

    Alan adı ve web barındırma alanında en bilinen markalardan biri olan GoDaddy, kendi web sitesi kurma araçlarını da kullanıcılarına sunuyor. Son yıllarda bu özellik birkaç kez değişikliğe uğrasa da, son sürüm ile kullanışlı yeni özellikler ve ücretsiz bir plan geliyor.

    Yeni başlayanlar için uygun bir web sitesi oluşturucu olan GoDaddy, düzenlemesi kolay mobil uyumlu şablon seçiminden e-posta pazarlama aracı, blog, randevu planlayıcı ve üye sayfaları gibi faydalı eklentiler sunuyor ve bunların tümü ücretsiz olarak siteye eklenebiliyor.

    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)
    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

     

    Ücretli pakete geçerseniz, kendi alan adınızı kullanabilir veya bir e-ticaret mağazası aracılığıyla ürün satmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz planda tüm sayfalarınızın üst kısmında bir GoDaddy banner’ı görüntüleniyor. Bunların hepsi ücretsiz bir plan için oldukça standart olsa da, dezavantajı SEO özelliklerinin ciddi şekilde sınırlı olmasıdır. Resim alt etiketleri ve anahtar kelimeler gibi öğeleri düzenleyebilmek için üst düzey ücretli planlardan birine geçmeniz gerekiyor.

    Google Sites

    Google kısa süre önce web sitesi oluşturucusu Google Sites’ı yeniledi. Şimdi daha temiz, daha modern görünümlü bir araç karşımızda. Birkaç dakika kullanınca ne kadar basit bir şekilde kullanılabildiğini, ancak pek özellik sunmadığını fark edebilirsiniz.

    google sites

    Elinizde örnek içerik olmadığı için oluşturmaya başladığınızda tamamı oldukça basit görünen 6 şablon arasından seçim yapmanızı istiyor. Ayrıca Google MyBusiness üzerinden bir alan adı bağlamak mümkün görünüyor, ancak bunun için fiziksel bir adresi olan bir işletme olmanız gerekiyor.

    WordPress.com

    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)
    En iyi ücretsiz web sitesi kurma araçları (2021)

     

    WordPress.com, teknik konulara dalmaktan korkmayanlara WordPress kurulu bir sistem sunuyor. Ancak bu yazılımı kendi barındırıcınıza kurmanızla aynı özellikleri sunmuyor, sizi biraz kısıtlıyor. Yine de tek istediğiniz sade bir blog oluşturmaksa, WordPress.com sizin için uygun çözüm olabilir. Ücretli planlar ayda 5 dolardan başlıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN