Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetEn iyi ses kaydetme programları (Android, iOS ve diğer işletim sistemleri)

    En iyi ses kaydetme programları (Android, iOS ve diğer işletim sistemleri)

    Ses kaydetme konusunda en iyi uygulamalar hangileri diye merak ediyorsanız, iOS, Android, Windows, macOS ve Linux için en iyi programları bir araya getirdim.

    Ses kaydetme programları, akıllı telefon kullanımıyla birlikte yayılan temel araçlardır. Şu anda, hemen hemen tüm işletim sistemlerinin kendi ses kayıt programı vardır ve bazı durumlarda aramalarda ‘giden’, yani sizin sesinizi bile kaydetme olanağı sunarlar.

    Online ses kaydetme programları

    Bugün kullandığımız farklı cihazlar sebebiyle, birden fazla işletim sistemini kullanıyoruz. Birkaç farklı işletim sisteminin kullanıcısıysak veya herhangi ekstra bir şey yüklemek istemiyorsak, çevrimiçi bir ses kaydedicinin kullanılması da bize genel bir çözüm sunacaktır. Bunun için sadece internet bağlantınızın olması yeterlidir. Bunun için şu iki siteden birini tercih edebilirsiniz: Online Voice Recorder veya Voice recorder online.

    Bu sistemler çok basittir, ancak sesi düzenlemenize izin verirler. Bu iki sitenin ana amacı, bir dosyayı .mp3 biçiminde kaydetmeyi kolaylaştırmaktır. Online bir ses kaydetme programı kullanmanın dezavantajları ise bağlantı kesilirse sorun çıkabilmesi, telefonumuza erişim istemeleri (kullandıktan sonra iptal etmeyi unutmayın) ve en önemlisi ‘gelen’ ses kaydına izin vermemeleridir.

    Gelen ses ve giden ses ne demek?

    Giden ses, cihazımızın mikrofonu üzerinden geçen sestir. Gelen ses ise cihaz aracılığıyla bize ulaşan ve hoparlörler aracılığıyla yeniden üretilen sestir. Yani karşıdaki kişinin konuşması gelen ses olarak değerlendirilir. Yukarıdaki iki online ses kaydetme programı da gelen sesi kaydetmez, bu nedenle aramaları kaydetmek için kullanışlı değiller.

    Android, iOS ve Windows için en iyi ses kaydetme programları

    Hemen hemen tüm işletim sistemlerinin kendi yerel ses kayıt uygulaması vardır. Windows’ta ‘Ses Kaydedici’, iOS’ta ‘Sesli Notlar’ vardır ve Android, sürüme ve üretici dış görünümlerine bağlı olarak genellikle varsayılan olarak birkaç tane kullanır.

    Android için ses kaydetme uygulamaları

    Android cihaz kullanıyorsanız, aşağıda bulabileceğimiz en iyi ses kayıt programları yer alıyor. Güzel haber ise hepsinin ücretsiz olması.

    Voice Recorder

    Bu uygulama, mikrofon aracılığıyla ses kaydetmenize, telefon hafızasında saklamanıza veya paylaşmanıza olanak tanır. Aynı zamanda oynatıcı olarak da görev yapar.

    Easy Voice Recorder

    Önceki seçenek kadar basit ve işlevseldir. Biraz daha iyi bir arayüze sahiptir ve ana ekranda bir widget oluşturma imkanı ile öne çıkar. Hatta çok ses kaydı yapıyorsanız, bu durum onun güçlü noktasıdır.

    ACR

    Muhtemelen sesli aramaları kaydetmek için en iyi uygulamadır. Ancak telefon görüşmelerini kaydedebilir, VoIP görüşmelerini kaydedemezsiniz. Bu uygulama, biri bizi arayana kadar arka planda kalır. Tüm konuşmaları kaydeder ve Pro sürümü de bunların otomatik olarak buluta aktarılmasını sağlar.

    En iyi ses kaydetme programları (Android, iOS ve diğer işletim sistemleri)
    En iyi ses kaydetme programları (Android, iOS ve diğer işletim sistemleri)

    ASR

    ACR’nin yaratıcılarının bir diğer ürünü olan ASR, ses kalitesinin hızlı bir şekilde özelleştirilmesi seçeneğini sunar. Ayrıca oynatma arayüzü de çok daha gelişmiştir.

    iOS için ses kaydetme uygulamaları

    iPhone ve iPad kullanıcıları için de aşağıdaki ses kaydetme programları işinizi görecektir.

    Sesli Notlar (Voice Memos)

    Basit ve kullanımı kolay, telefonlara önceden yüklenmiştir, bu nedenle herhangi bir şey indirmeniz gerekmeyecektir. Ancak Apple Watch gibi diğer cihazlar için de indirebiliriz.

    iTalk Recorder

    Ücretsizdir, Dropbox’a bağlı olması ve yedek kopyalar oluşturması ile karakterize edilir. Kayıt sisteminin kendisi çok basit. Sadece gerekli olan.

    Voice Recorder Pro

    Ücretsiz, ancak dahili satın alımlarla piyasadaki en eksiksiz ses kayıt cihazlarından biridir. Dosya türünü seçebilmenin yanı sıra sosyal ağlarla (YouTube, Soundcloud) yüksek uyumluluğa sahiptir ve hatta küçük bir düzenleyiciye sahiptir.

    AVR

    Ücretli ve özellikle uygun fiyatlı değil, yüksek kaliteli bir kayıt cihazında bulunabilecek tüm seçeneklere sahiptir. Kıskanacak hiçbir şeyiniz olmayan fiziksel bir kayıt cihazına bir alternatiftir.

    Windows, Mac ve Linux bilgisayarlar için ses kaydetme uygulamaları

    OBS Studio

    Windows, Mac ve Linux’ta kullanabileceğiniz OBS Studio, muhtemelen sadece ses değil, aynı zamanda video kaydetmek için de en iyi uygulamadır. Bilgisayardan ses kayıt özelliği, yalnızca mikrofondan değil, görüntülü aramaları da kaydedebildiğinden yazılım bu konuda öne çıkan bir seçenektir. Ücretsizdir, konu ses kaydı olduğunda da doğrudan bir rakibi yoktur.

    En iyi ses kaydetme programları (Android, iOS ve diğer işletim sistemleri)
    En iyi ses kaydetme programları (Android, iOS ve diğer işletim sistemleri)

    Audacity

    Windows, iOS, Linux destekli Audacity, ücretsiz olduğu gibi, çok sayıda yapılandırma seçeneği ve moduyla hem ilk kez hem de ileri düzey kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

    MP3DIRECTCUT

    Windows ve Linux için ücretsiz olan bu program ses kaydetmek ve düzenlemek için gerekli tüm temel işlevlere sahiptir. Arayüzü de oldukça sadedir.

    Reaper

    Windows, Mac ve Linux için Reaper, WinAMP’ın yapımcıları tarafından hazırlanmıştır. Programı bir USB diske yükleyip herhangi bir cihazda kurulum yapmadan çalıştırabilirsiniz.

    Adobe Audition

    Windows ve Mac için post prodüksiyona yönelik bu yazılım, ücretli olmasına rağmen, daha fazla dahili araç arayanlara hitap eden seçeneklerden biridir. Neredeyse diğer tüm ses programlarıyla entegrasyonu bulunur.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN