Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımEn iyi popup selfie kameralı akıllı telefonlar

    En iyi popup selfie kameralı akıllı telefonlar

    En iyi popup selfie kameralı akıllı telefonlar ile ekranın ön yüzünde kameraya özel bir alan ayrılmasın gerek kalmadı ve tam ekran telefon dönemi resmen başladı.

    Akıllı telefon kameralarındaki eğilim daha fazla merceğe doğru giderken, aynı zamanda başka bir gelişme de öne çıkıyor. Mekanik sistemli popup kameralar, cihazın üst kısmından gerektiğinde çıkarak devreye giriyor ve çekim yapıyorlar.

    Bunlarda temel olarak iki farklı yaklaşım mevcut: Ya ana kamera aynı anda ön kameraya dönüşüyor ya da ön kamera ayrı bir kamera olarak bulunur ve yalnızca gerektiğinde çıkarak kullanılır.

    Pop-up kameranın avantajları

    İlk durumda ana avantaj bariz: Ön kameralar genellikle arkadaki ana kameraların gerisinde kalırken, ana kamera aniden bir ön kamera olur ve selfie’ler ve diğer fotoğraflar için aynı kaliteyi vaat eder. Ek olarak, çentik kullanılamaması ekran için daha fazla alan açar. İkinci durumda ise üretici öncelikle sadece gerektiğinde çıkan bir ön kamera kullanır.

    samsung galaxy a80 pop-up selfie kamerasi
    Samsung Galaxy A80

    Ön kamera olarak ana kamera
    Yakın geçmişte üreticiler kullanıcıların ana kamerayı ön kamera kullanmaları için iki farklı yaklaşım ortaya koydular. Bazı cihazlarda step motor adlı sistemle arkadaki kamera uzayıp dönerek ön kamera işlevi de görebiliyor. Bu sistemler telefon yatay tutulduğunda, akıllı telefonu hareket ettirmeden panorama çekimlerine de izin verir, zira motorlu döner mekanizma bunu otomatik olarak yapabilir.

    Samsung, Galaxy A80 ile bundan farklı bir yol izliyor. Telefon, ayrıca yatay konumlandırılmış bir kamera ünitesini de kullanıyor. 48 MP, 8 MP ve ToF merceklerden oluşan sistem normal şartlarda sabit bir objektif üçlüsüne benziyor. Kasanın en kenarında yer alan sistem, gerekirse, kameralar dahil olmak üzere muhafazanın tüm üst kısmını bir kaydırıcı gibi neredeyse iki santimetre yukarı doğru hareket ettirip, daha sonra uzunlamasına ekseni etrafında 180 derece dönerek iş görebiliyor. İşi bittiğinde ya da kamera değiştirme komutugeldiğinde ise kamera ve sürgü mekanizması, orijinal durumlarına geri dönerler.

    xiaomi mi 9t pro pop-up selfie kamerasi
    Xiaomi Mi 9T Pro

    Ek ön kamera
    Xiaomi, Mi 9T Pro ve Mi 9T için bundan da farklı bir yaklaşım izliyor. Telefonların arka tarafında sabit bir ana kamera bulunurken, ön kamera üst iç kısımda yer alıyor ve istendiğinde motor sayesinde dışarı doğru çıkarak kullanılabiliyor.

    Xiaomi, kare biçimindeki ön kamerayı kasa ile aynı renkte LED aydınlatma ile sunuyor.

    huawei p smart z pop-up selfie kamerasi
    Huawei P Smart Z

    Dayanıklılık ve düşmelere karşı koruma

    Diğer yandan üreticiler, endişelere binaen mobil bileşenlerin telefonun ömrü kadar dayanıklı olacağını vaat ediyorlar. Huawei P Smart Z de üst kısımda içeride yer alan ön kamerasını gerektiğinde motor ile yukarı hareket ettirerek açıyor. Telefonu düşürdüğünüzde ise düşme esnasında algılayarak kamera açıksa, kapatıyor. Böylece doğrudan dışarıdaki kameralara nispeten daha korunaklı bir pop-up kamera sistemi sunuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN