Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımBilgisayarlar için en iyi ücretsiz kelime işlem yazılımları

    Bilgisayarlar için en iyi ücretsiz kelime işlem yazılımları

    İlk çıktığı günden beri bilgisayarların en önemli bileşenlerinden biri her zaman için kelime işlem yazılımları olmuştur. Mavi ve kara ekran kullandığımız günlerden bu yana işlerimizi kolaylaştıran ve bir anda daktiloların tamamen ortadan kaybolmasına neden olan bu kullanışlı yazılımlar her geçen gün gelişti ve artık kelime işlem haricinde birçok işe yarıyor. Piyasada ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok kelime işlem yazılımı bulunuyor ve bunlar çoğunlukla bir paketin parçası oluyor. Bu haftaki yazımızda ücretsiz olarak hem bilgisayarınıza indirerek hem de online kullanabileceğiniz bazı yazılımları sizler için derledik. Bu arada bu yazılımların bazılarını sadece bilgisayarınızda değil aynı zamanda akıllı telefonlarınızda ve tabletlerinizde de kullanabilirsiniz.

    Kelime İşlem

    WPS Office Free

    Adından da anlaşılacağı gibi ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz WPS Office Free, kapsamlı dosya biçimi desteği ve birçoğumuzun aşina olduğu Microsoft Word’e olan benzerliği ile dikkat çekiyor. WPS Office Free aynı zamanda kullanıcılara ücretsiz olarak kullanabilecekleri bir miktar (bu yazı hazırlandığında 1 GB idi) bulut depolama alanı da sunuyor. Yazılımın içinde işinize yarayabilecek pek çok şablon bulunuyor. Hazırladığınız metinleri isterseniz WPS Office’in kendine ait dosya biçimiyle ya da diğer yazılımlarda açılabilecek farklı biçimlerde kaydedebiliyorsunuz. Buna Microsoft Office biçimleri de dahil. Ayrıca ücretsiz PDF’den Word’e dönüştürücü de içeriyor. Yazılımın ücretsiz olmasının nedeni ise size reklam göstermesi. Ücretli sürüme geçerek bu reklamlardan kurtulmanız mümkün.

    Yazılımı indirmek için: https://www.wps.com/office-free

    LibreOffice

    Listemizin ikinci sırasında LibreOffice var. Bir kelime işlemcisinden beklediğiniz her şeye sahip olan LibreOffice, oldukça geniş bir kullanıcı tabanına sahip. Bu yüzden sıkça güncelleniyor ve sürekli yeni özelliklerle geliştiriliyor. Yazılım birçok dosya biçimini destekliyor ve işinizi kolaylaştıracak birçok şablonla birlikte geliyor. İsterseniz kendi şablonlarınızı da oluşturabiliyorsunuz. Fatura, mektup vb gibi birçok hazır şablona sahip. Ayrıca eklenti desteğine de sahip. Popüler dosya biçimlerinin birçoğunu destekliyor ve hazırladığınız dosyayı PDF dosyası olarak kaydedebilme özelliği de bulunuyor. Ücretsiz bir kelime işlem hatta ofis yazılımı arıyorsanız LibreOffice’i kesinlikle gözden geçirmenizde büyük fayda var.

    Yazılımı indirmek için: https://tr.libreoffice.org/

    Kelime İşlem

    OpenOffice

    Ücretsiz kullanabileceğiniz popüler yazılımlardan bir diğeri de OpenOffice. Oldukça uzun bir geçmişe sahip olan yazılım sadece kelime işlem bileşeniyle değil aynı zamanda hesap tablosu ve sunum özellikleriyle de dikkat çekiyor. OpenOffice de diğer yazılımlar gibi kapsamlı bir dosya biçimi desteğine sahip. Aynı zamanda .doc ve .docx gibi Word dosyalarıyla çalışabilmenize izin veriyor. Beraberinde gelen birçok şablon var. Bu şablonları kullanarak birçok işinizi hızlı bir şekilde kolaylıkla halledebiliyorsunuz. Ücretsiz bir yazılıma ihtiyacınız varsa gözden geçirmeniz gereken yazılımlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

    Yazılımı indirmek için: https://www.openoffice.org/tr/

    Google Docs

    Listemizin son sırasında birçok işi bilgisayarınıza herhangi bir yazılım kurmadan halledebilmenizi sağlayan Google Docs var. Google Docs, bir kelime işlem yazılımından bekleyebileceğiniz hemen hemen her şeyi online olarak yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca Drive desteği sayesinde birçok dosyanızı bulut üzerinde saklayabilmenizi ve dilediğiniz yerden kolayca açabilmenizi sağlıyor. Google Docs’la Microsoft Word ile hazırlanmış belgeleri de açabiliyorsunuz. Kullanımı oldukça kolay ve hiç zorluk çekmeden kullanmaya alışıyorsunuz. Geleneksel sistemlerden sıkıldıysanız ya da hızlı bir şekilde yazılım kurmadan bir belgeyi düzenlemeniz gerekiyorsa veya yenisini oluşturmanız gerekiyorsa Google Docs her zaman elinizin altında. Google Docs’u Web tarayıcısı olan hemen hemen her cihazda çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

    Yazılım hakkında bilgi almak için: https://www.google.com/docs/about/

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN