Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiEn iyi 1000 mobil oyunun 84’ü Çin çıkışlı

    En iyi 1000 mobil oyunun 84’ü Çin çıkışlı

    o-MOBILE-PHONE-facebook

    2016 yılının son günleri yaşanırken Çin özelinde yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçları dikkat çekti. Küresel mobil oyun pazarındaki Çin merkezli geliştiricilerin elinden çıkmış yapımların varlığını ve başarısını ele alan araştırma, ciddi bir yükselişe işaret ediyor.

    Buna göre dünya genelindeki trend olan 1000 mobil oyunun 84’ü Çin çıkışlı. 15 farklı kategorideki oyunların önemli bir kısmını aksiyon türünden olduğu görülürken özellikle ABD, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Vietnam’daki popülarite dikkat çekiyor. Hindistan, 1 milyar 270 milyon kişilik nüfüsuyla dünyanın Çin’den sonra en kalabalık ikinci ülkesi ve mobil cihaz kullanıcı sayısı da 253 milyon seviyesinde. Bu rakamla en çok mobil cihaz kullanımı görülen 4. Ülke konumunda yer alıyor. Brezilya’nın da 202 milyon kişiyle listede beşinci sırada yer aldığını belirtelim. Bu veriler ışığında Çin kökenli mobil oyunların başarısı açıkça ortaya çıkıyor.

    Playing-Mobile-Games

    2015 rakamlarına göre Çin, mobil uygulama gelirlerinde dünyada lider konumda. ABD ise ikinci sırada yer alıyor. ABD pazarının gelirlerinin toplam 6 milyar doların üzerinde. Aşağıdaki liste, ülkedeki Çin merkezli oyunların en çok indirilen oyunlar sıralamasındaki konumlarını gösteriyor.

    Çin çıkışlı Piano Tiles’ın ilk sırasda olduğu listede, Rolling Sky da onuncu sırada konumlanıyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN