Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelEn çok satan laptop markası belli oldu: Lider Apple değil!

    En çok satan laptop markası belli oldu: Lider Apple değil!

    Akıllı telefonlardan sonra en çok satan elektronik cihazlar arasında laptoplar yer alıyor. Özellikle koronavirüs salgını sırasında evden çevrim içi eğitim görenler ve çalışanların sayısında önemli bir artış oldu. Bu nedenle dizüstü bilgisayarların satışlarında önemli patlamalar yaşandı. Sunduğu özellikler bakımından üzmeyen uygun fiyatlı bilgisayarlara yönelen milyonlarca insan bazı markaları daha çok tercih etti.

    En çok satan laptop markası HP oluyor

    Her bütçeye ve özelliğe hitap eden laptoplar arasında da bir rekabet var. Pek çok teknoloji devinin gerçekten de sevilen cihazları bulunuyor. Özellikle Apple imzalı MacBook’lar çok tercih ediliyor gibi düşünülse de yüksek performans sunan MacBook’lar yüksek fiyatlı olduğu için herkes tercih edemiyor. Strategy Analytics tarafından yayımlanan yeni bir rapor en çok satan laptop markasını ortaya çıkarttı.

    en çok satan laptop markası

    2020 yılının üçüncü çeyreğindeyken pek çok istatistik ile karşılaştık. Şimdi ise laptop tarafındaki istatistiklere bakıldığında bu yeni çeyrekte yaklaşık 63 milyon adet dizüstü bilgisayar satışı gerçekleşmiş. Bu ise pazarın yüzde 34 oranında büyüdüğünü gösteriyor.

    En çok satan laptop markası ise 14.7 milyon adet ile HP oluyor. Onu 14.6 milyon ile Lenovo takip ediyor. Diğer markalar ise sırasıyla şu şekilde: Dell 8.5 milyon, Apple 6.0 milyon ve Acer 4.9 milyon oluyor. Listede bir de Others başlığı altında 13.4 milyonluk bir satış buluyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN