Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiElektrikli tıraş makinesi seçerken...

    Elektrikli tıraş makinesi seçerken…

    Erkekler binlerce yıldır tıraş olmaya devam ediyor. Başlarda köpek balığı dişi, istiridye kabuğu, taştan yapılmış aletler kullanırken bunlar zamanla yerini daha ustura ve tıraş bıçağı gibi aletlere bırakmış. Ama şu an kullanılan kullan at tıraş bıçaklarının ortaya çıkması binyıllar almış.

    Tarih boyunca insanlar o zorlu şartlara rağmen çeşitli nedenlerden dolayı tıraş olmuşlar. Örneğin Büyük İskender askerlerine, savaşta düşmanla teke tek dövüşmek zorunda kaldıklarında rakipleri sakallarından çekmemeleri için sakal tıraşı olma zorunluluğu getirmiş. 1700’lü yıllarda Rus Çarı olan Deli Petro ise sakal tıraşı olmayanlardan vergi alıyormuş.

    Gelelim bizim konumuz olan elektrikli tıraş makinelerine. Elektrikli tıraş makinesinin tarihi 1930’lu yıllara dayanıyor. İlk elektrikli tıraş makinesini ABD’li Jacob Schick icat etti ve ticari bir ürün olarak satmaya başladı. Zamanla erkeklerin işini çok kolaylaştıran elektrikli tıraş makineleri ilk çıktığı güne nazaran çok daha gelişerek yaygın bir hale geldi.

    Elektrikli tıraş makinelerinin büyük avantajları bulunuyor. En önemli avantajları arasında kısa sürede tıraş olabilme, su ya da herhangi bir jel kullanma zorunluluğu olmadığı için her yerde kullanabilme yer alıyor. Örneğin her gün tıraş olan birisi için hızlı bir şekilde tıraş olmak çok büyük önem taşıyor. Ya da çok sık seyahat eden birisi için toplantı öncesinde yolun kenarında durup birkaç dakikada tıraş olmak gibi…

    Young man shaving with electric shaver

    Farklı tiplerde cihazlar bulunuyor

    Elektrikli tıraş makinelerine baktığımızda aslında temel olarak iki farklı seçenek var. Birincisi tıraş bıçaklarının ileri geri hareket etmesi ile sakalları kesen tipler, ikincisi ise yuvarlak dönen başlıklar sayesinde sakalları kesen tipler. Ben yıllar boyunca her iki tipi de kullandım ve açıkçası her iki tip de yaklaşık aynı sonucu verdi.

    Tıraş makinesi seçerken ihtiyacınıza göre pilli ve ıslak kullanılabilen bir modeli de tercih edebilirsiniz. Benim deneyimlerime göre ıslak kullanılabilen makineleri temizlemesi açıkçası çok daha kolay oluyor. Pilli olması da büyük avantaj sağlıyor. Tıraş jeli ve çeşitli kremlerle çalışan tiras_2modeller de mevcut. Eğer hassas bir cilde sahipseniz bu modeller elektrikli tıraş makinesine alışmanızı kolaylaştırıyor.  Bu arada birçok elektrikli tıraş makinesinde aynı zamanda favori ve bıyık düzeltme gibi özellikler de bulunuyor.

    Elektrikli tıraş makinelerinin fiyatları 40 TL’den başlıyor ve 880 TL’lere kadar çıkabiliyor. Bu cihazı alırken, uzun yıllar belki de her gün kullanacağınızı göz önünde tutmanız büyük önem taşıyor. Bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun elektrikli tıraş makinesini satın almak ve seçenekleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    Elektrikli tıraş makinenizi satın aldıktan sonra…

    İhtiyacınız olan özellikleri belirleyip bütçenize uygun tıraş makinesini seçip satın aldıktan sonra kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bunlardan birincisi alışma dönemi. Elektrikli tıraş makinesine alışma süreci 15 günü hatta bazı durumlarda biraz daha fazla süreyi bulabiliyor. Bu yüzden aldığınız makineyi kullanmayı bırakıp kenara atmayın. Tıraş olurken size en uygun kullanım yöntemini yukarıdan aşağı mı aşağıdan yukarı mı yoksa yanlardan mı kullanacağınızı zamanla öğreniyorsunuz. İlk alışma döneminde bazı yerleri almak için zorladığınızda bu yerler tahriş olup acı verebiliyor. Bu yüzden çok bastırmadan tıraş olmakta fayda bulunuyor. Ben genelde elektrikli tıraş makinesini kullandıktan sonra bazen kullan at bıçaklarla alınmayan yerlerin üzerinden geçmeyi tercih ediyorum. Bu arada fotoğrafımdan da görebileceğiniz gibi kafasında çok fazla saç olmayan biri olarak saç tıraşım için de elektrikli tıraş makinesini tercih ediyorum. Yani benim tıraş olma alanım biraz daha geniş. 🙂

    Tıraş makinenizin temizliği de düzenli bir şekilde yapmanız gereken işlerden. Bu işlemi aslında her tıraş olduktan sonra yaparsanız bir sonraki tıraşınızı daha rahat olabiliyorsunuz. Zaman içerisinde elektrikli tıraş makinelerinin üzerinde bulunan bıçakların da ömrü dolmaya başlıyor ve körleşiyor. Eğer tıraş olurken bıçakların körelmeye başladığını ve zorlandıklarını hissederseniz bu bıçakları değiştirtmeniz gerekiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN