Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonElektrikli menzilde yeni seviye: Mercedes Vision EQXX #CES2022

    Elektrikli menzilde yeni seviye: Mercedes Vision EQXX #CES2022

    Mercedes Vision EQXX, otomotiv mühendisliğinin geleceğine ışık tutuyor. MMA adındaki kompakt ve orta boy otomobillere özel yeni nesli Mercedes-Benz Modüler Mimari dahil olmak üzere birçok özellik seri üretime entegre ediliyor.

    Mercedes Vision EQXX, 0.17 Cd’lik rüzgar direnci ve bataryalarındaki enerjinin yüzde 95’e kadarını tekerleklere ulaştırabilmesiyle 1000 km’lik menzile ulaşabiliyor. Sadece 18 ayda boş bir kağıttan tamamlanmış araca dönüşen EQXX; Stuttgart dışında, Formula 1 ve dünyanın dört bir yanındaki start-up’lar, ortaklar ve kurumlardan işbirliği ile tamamlandı.

    Stuttgart’tan Bangalore’ye, Brixworth’ten Sunnyvale’e kadar dünyanın farklı yerlerinde dijital ortamda eş zamanlı geliştirme çalışmaları, rüzgar tünelinde geçirilen süreyi 100 saatten 46’ya indirirken bu da neredeyse 300.000 km’nin üzerinde test sürüşü anlamına geliyor.

    Tamamen yeni ve hafif malzemelerden, hayvan türevli ürünler içermeyen iç tasarımda; mantarlardan vegan ipeğe, vegan deri alternatifi “Mylo”ya, Deserttex adındaki toz haline getirilmiş kaktüs liflerinden üretilen hayvansız deri alternatifine, yüzde 100 bambu elyafından zemin halılarına, zemin veya kapı döşemelerinde de geri dönüştürülmüş atık pet şişe malzemelerine uzanan materyaller kullanılıyor.

    EQXX’in tavanındaki 117 güneş pilinden elde edilen enerjiyle 25 km’ye kadar ek menzil sağlanabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN