Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelEğitim için tablet mi yoksa bilgisayar mı?

    Eğitim için tablet mi yoksa bilgisayar mı?

    Okulların açılmasıyla birlikte pek çok öğrenci ve veli eğitim için tablet mi yoksa bilgisayar mı? sorusu ile karşı karşıya kaldı. Eğitim için tablet mi yoksa bilgisayar mı daha kullanışlı.

    2020 yılının Mart ayından bu yana yüz yüze eğitime ara verilmişti. Neyse ki aşılama oranının artmasıyla birlikte yüz yüze eğitim 6 Eylül itibariyle başladı. Peki mevcut eğitim koşulları içerisinde derslere yardımcı olması açısından tablet mi yoksa bilgisayar almak mı daha mantıklı?

    Derslerin başlaması pek çok öğrenciyi bilgisayar ya da tablet almaya yönlendirdi. Peki dersler için hangisi daha yararlı olacaktır?

    Aslında bu sorunun tek bir cevabı yok. Yani direkt olarak bilgisayar ya da tablet demek çok doğru olmayacaktır. Bu sebepten ötürü öncelikli olarak beklentilerimizi sıralamamız gerekiyor.

    tablet

    Örneğin mimarlık ya da video editörlüğü alanına benzer bir dalda okuyorsak tabletler işlem gücü ve uygulama desteği itibariyle işimizi görmeyebilir. Çünkü istediğimiz her uygulamayı tablet tarafında bulamayabiliriz. Dolayısıyla bu tarz alanlar için bilgisayar almak daha doğru bir tercih olacaktır.

    Tam tersi bir durum söz konusuysa, yani sadece yazı yazma, internette doküman tarama ya da hızlıca bilgiye ulaşma tarafında bir ekipmana ihtiyacımız varsa bu sefer de tableti tercih etmek bizim için daha ideal bir seçim olabilir.

    Bu saydığımız şeyleri bilgisayarla da yapmanız mümkün. Fakat tabletin hem daha ucuz, hem de daha mobil bir cihaz olması, kullanım kolaylığı açısından bilgisayarın önüne geçiyor.

    Kısaca özetlememiz gerekirse, önümüzdeki süreçte dersleriniz için bilgisayar ya da tablet seçimi yapacaksanız, boş bir kağıda beklentilerinizi not almanızı, sonrasında da bu beklentilere uygun bir tercih yapmanızı tavsiye ederiz.

    Çünkü bilgisayar ya da tablet almaya karar verseniz dahi bu sefer de hangi donanım seçeneklerine sahip modeli almanız konusunda ikilem yaşayabilirsiniz. Tam olarak bu sebeplerden ötürü, öncelik sizin beklentileriniz olmalı.

    Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Eğer tekrardan uzaktan eğitime geçilmesi gibi bir durum yaşanırsa, hem tablet, hem de bilgisayar işinizi görecektir. Fakat bu noktada da tabletlerin fiyat avantajı ve taşınabilirlik opsiyonu ile bir adım öne çıktığını belirtmemiz gerekiyor. Elbette burada tercih yine sizin yani kullanıcıların.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN