Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikDijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün

    Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün

    Arjantinli beyaz şapkalı hacker Santiago Lopez, internetteki güvenlik açıklarını bularak bir milyon dolar kazanan ilk kişi oldu.

    Arjantinli beyaz şapkalı hacker Santiago, güvenlik açıklarını tespit ederek 1 milyon dolar kazandı. Lopez bu geliri, dünyanın önde gelen ödül avcılığı (bug bounty) platformu HackerOne üzerinden kazandı.

    Konuyu değerlendiren global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, güvenlik açığı bularak da iyi gelir elde edilebileceğine dikkat çekti.

    Buenos Aires’te yaşayan 19 yaşındaki Santiago Lopez, 2015’da dünyanın önde gelen ödül avcılığı platformu HackerOne’a katılmış ve 2016’da burada elde ettiği ilk ödülden 50 dolar kazanmıştı.

    Küresel bilgi güvenliği kuruluşu ESET’e göre, Arjantinli gencin hikayesi, artık kod üzerinde güvenlik açıkları aramanın kârlı bir yol olduğuna işaret ediyor. Santiago Lopez, “Çalışmalarımın tanındığını ve onlara değer verildiğini görmek benim için inanılmaz derecede gurur verici. Bu başarı yalnızca maddi anlamda değil, kuruluşların ve insanların bilgilerinin eskisinden daha güvende olduğunu temsil etmesi açısından da inanılmaz bir şey” diye konuştu.

    1600’den fazla kod açığı ortaya çıkardı…

    19 yaşındaki “beyaz şapkalı hacker” Santiago Lopez, bugüne kadar Verizon, Twitter ve WordPress gibi firmaların sağladığı hizmetlerdeki 1,670’ten fazla kod açığını ortaya çıkardı. Yaptığı iş ilk başta yalnızca okul sonrası bir uğraş iken, zamanla bir gencin günde 6-7 saatini alan ve Buenos Aires’teki sıradan bir yazılım mühendisinden çok daha fazla para kazandıran bir iş haline geldi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN