Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetDaha verimli bir iş hayatı için sosyal medya detoksu

    Daha verimli bir iş hayatı için sosyal medya detoksu

    Günümüzde sosyal medya detoksu yapılması gereken en önemli şeylerden biri haline geldi. İster evde ister işyerinde olsun, çalışanların veya öğrencilerin sosyal medya bağımlılığı her geçen gün artmakta, herkes için ciddi sorunlara yol açmaktadır.

    Artık sosyal medya ile hayatımızın pek çok detayını paylaşıyor, sosyal çevremiz ve tanımadığımız insanlarla iletişim kuruyoruz. Ancak hayatımızı iyileştirmek için sosyal medya kullanımı artık bağımlılık haline geldi ve zamanımızı çalarak, iş hayatında verimsizleşmeye ve odaklanma problemlerine neden olmaya başladı. Peki ne yapmalıyız?

    Neden sosyal medya detoksuna ihtiyacımız var?

    Son araştırmalar, dünya nüfusunun yarısından fazlasının şu anda sosyal medyada olduğunu ve sosyal medya kullanımının 2018’e göre %9 arttığını gösteriyor. Ayrıca, sosyal medya bağımlılığının zihinsel sağlığı olumsuz yönde etkilediği uzmanlar tarafından ortaya konulmuştur.

    Sosyal medyanın hayatımızın büyük bir parçası haline geldiği gerçeği inkar edilemez. Bugün birisiyle konuşuyor olsanız bile aklınız Instagram, Facebook’tan gelen bildirimlere takılıp kalıyor ve liste uzayıp gidiyor. İnsanlar sosyal medya dünyasına hayatın gerçeklerinden daha fazla bağlanıyorlar.

    Yaşadığımız zorunlu dijitalleşme sürecinde sosyal medya detoksu; Facebook, Twitter, Instagram ve diğer uygulamaların kullanımına bir dereceye kadar ara vermek ve zihinsel sağlığımızı iyileştirmek için
    gerekli hale gelmiştir diyebilirim.

    • Telefonumu asla bırakamayacakmışım gibi hissetmekten yoruldum.
    • Sürekli “içerik oluşturmak” zorundaymışım gibi hissediyorum.
    • Takip ettiğim insanlara karşı alaycı ve hatta kızgın olduğumu hissettim.
    • Boş zamanımı ve zihinsel sağlığımı yeniden kazanmak istiyorum

    Belki siz de aynı duyguları yaşıyorsunuz? EVET ise, okumaya devam edin…

    Sosyal medya detoksunun avantajları nelerdir?

    Facebook, Instagram, WhatsApp gibi uygulamalar dikkati dağıtabilir ve kişinin işe odaklanmasını kaybetmesine neden olabilir. Gerçek hayattaki bağlantılarla temasımızı gözden kaçırmamıza ve kaybetmemize neden olur. O yüzden bu aralar sosyal medyaya ara vermekte fayda var.
    İşyerinde sosyal medya kullanımı çalışanların dikkat sürelerini azaltarak dikkat dağınıklığına neden olabilir. Sosyal medya, gerçekliğin acı bir resmini sergileme eğilimindedir ve kişilerin gerçek dünya ile bağlarını gittikçe koparmaktadır.

    İşte çalışanların sosyal medyaya sosyal mesafe koyduklarında olabilecekler:

    1. Daha iyi ilişkiler kurabilirsiniz

    Sosyal medyadan kaçınmak, olumsuz duyguları ortadan kaldırarak içsel pozitifliğe ve mutluluğa yol açabilir. Takım arkadaşlarınızla daha ilgi çekici sohbetler başlatmanıza yardımcı olur. İnsanlar daha anlamlı bir şekilde bağlantı kurabilecekleri bir yerde çalışmayı severler.
    Bu nedenle, sosyal medyadan kaçınmak, işyerinde daha iyi bir iletişim ortamı sağlayabilir.

    2. Kendinize güveniniz artar

    İletişim anahtardır. Ciddiliğin her şey olduğu katı bir ortamda çalışmak stresli olabilir.
    Gerçek zamanlı konuşmalar ve tartışmalar yapmak her zaman daha ilham vericidir. Çalışanların gerçek dünyayla daha fazla bağlantı kurmasına yardımcı olacaktır. Bireyler, birbirleriyle yeni fikirleri teşvik ederek ve değiş tokuş ederek işyerinde her zaman güvenini artırabilir ve yeni arkadaşlar edinebilirler.

    3. Daha dengeli bir yaşam

    Hayatının her anında olduğu gibi ofiste bile kendinize daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor. Sosyal medya platformlarıyla araya mesafe koyduğunuzda, iş yeri daha davetkar ve ilham verici hale geliyor.

    5. Daha az stres

    İşyerinde duygusal olarak var olmaya başladığınızda, daha iyi iletişim kurabilir, daha iyi zihinsel sağlığa sahip olabilir ve takım arkadaşlarınızla anlamlı ilişkiler kurabilirsiniz. Ayrıca, işyerinde sosyal medya kullanmanın birçok dezavantajı vardır . Ofisten sonra müzik dinlemek, gülmek, yazmak, kitap okumak stresi azaltmanın en etkili yoludur.

    Okuma önerisi: Sosyal medya bağımlısı mı olduk?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN