Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürÇocuklar İçin Programlanabilir Robotik Kitler

    Çocuklar İçin Programlanabilir Robotik Kitler

          Çocuklarda robotik kodlama mantığının geliştirilmesinde ilk basamağı oluşturan Robotik oyun kitleri, eğlence ile kodlama algoritmasının öğretilmesi açısından oldukça önemli bir rol oynuyor. Bu haftaki  ” Çocuklar İçin Programlanabilir Robotik Kitler ” başlıkla yazımda; programlanabilir robotik kitlere örnekler vererek ayrıntılı inceleyeceğim.

    mBot Robot Kit

          Makeblock mBot ile robot yapımında, çocuğun hayal dünyasındaki fikirleri küçük bir makine olarak canlanıyor. mBot kutusu alındığında robot hazır halde bulunmuyor. Bunun yerine çocuklar ile ebeveynlerin birlikte zaman geçirebileceği bir ortam oluşturuluyor ve parçalar birleştirilerek robot tamamlanmaya çalışılıyor. mBot tam olarak kurulduğunda sensörler ve kablolar ile fazla koruyucusu olmayan bir cihaza dönüşüyor. Diğer parçalar ile birlikte iki milim kalınlığındaki alüminyum şaşi üzerine konulan robot, düşmeye ve çarpmaya karşı korunaklı hale geliyor. Parçaların yeniden toplanması da oldukça kolay oluyor. Akıllı telefona indirilen mBlock Blockly uygulaması sayesinde, Scratch programlama dili kapsamında sürükle bırak tarzı işlemle ile çocuklara bir robotun görevini yerine getirmesi için gereken kod türlerinin öğretilmesi daha kolay oluyor.

          LEGO MINDSTORMS, programlanabilir robot kitleri arasında önemli bir yere sahip. 10 yaş ve üstü çocuklar için önerilen bu kit ile lehimleme yapmadan ekrandaki programlama bloklarını birleştirerek, sürükle bırak programlama dili kapsamında işlemler gerçekleştiriliyor. Özellikle LEGO’lara aşına olan çocuklar için ilgi çekici olan robotik kit, programlama ve kodlamaya iyi bir giriş için kolay ve görsel bir işlevsellik gösteriyor. Bu kit ile aynı parçaları farklı şekilde kullanarak, ekrandaki yönergeleri takip edip 17 farklı LEGO tasarımı oluşturulabiliyor.

          mBot Ranger Arduino ile programlanabilen bir robotik kit olarak öne çıkıyor. Çocukların robotları keşfetmesine ve öğrenmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir STEM eğitim robotu olarak tercih ediliyor. Bu robotik kit, hassas bileşenleri ile üç farklı robot inşa etmek için önceden programlanmış bir Arduino denetleyici kartı kullanıyor.

          mBot Ranger, programlama blokları yerine, sürükleyerek karmaşık programlar oluşturmayı sağlayan bir grafik programlama dili olan Scratch’ı kullanıyor. Bu robotik kit 8 yaş ve üstü, programlamaya meraklı çocuklar için tavsiye ediliyor.

          Bu robotik kit içinde motorlar, devre kartları, çevre bileşenler ve mikro denetleyicilerden oluşan toplam 11 parçadan oluşuyor. Bu bileşenler ile toplamda 11 ayrı robot oluşturulabiliyor. Rokit Smart kiti, robotik kodlama işine yeni başlayanlar, mekanik tasarım ve montaj ile ilgilenenler, robotik elektronik ve programlama konusunda kendisini geliştirmek isteyenler için tavsiye ediliyor. Robot montajında lehim gerekmiyor. 9 yaş ve üstü konu ile ilgilenen çocuklar için uygun bir eğitim seti olarak öne çıkıyor.

          Çocuklar için robotik kodlama oyuncakları konusundaki  yazımı okumak için bu linki kullanabilirsiniz.

          Yazıda kullanılan imajlar ilgili kitlerin web sayfalarından alınmıştır. Robotik kodlama kitleri ilgili firmaların tescilli markalarıdır.

          Twitter takip için @Salihertugrul     Instagram takip için Teknokafe

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN