Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiÇin’de akıllı telefon satışlarında son durum

    Çin’de akıllı telefon satışlarında son durum

    Çin’de akıllı telefon satışlarına ilişkin bazı detaylar, bir araştırma şirketi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. İşte detaylar…

    Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, aynı zamanda en büyük akıllı telefon pazarı durumunda. Ancak açıklanan son veriler, Asya ülkesinde bir takım değişimlerin söz konusu olduğuna işaret ediyor.

    Çin akıllı telefon pazarı için satışların, 2018 ilk çeyreği itibarıyla 100 milyonun altında olduğu kaydedildi. Ülkede 2018 ilk çeyreği için 91 milyon ünite akıllı telefon satışını gerçekletirildiği belirtilirken, ilgili veri araştırma kuruluşu Canalys tarafından paylaşıldı. Bu rakam her ne kadar birçok ülkeyle kıyaslandığında son derece oldukça yüksek olsa da 1,5 milyara yakın nüfusa sahip Çin’de 2013 son çeyreğinden beri görülen en düşük rakam.

    Öte yandan Samsung, Meizu, Oppo, Vivo gibi markaların modelleri satışlardaki düşüşten yoğun şekilde etkilendi. Vivo markasının 15, Oppo’nun ise 18 milyon ünitelik satış elde ettiği bildirildi. Ancak sürpriz yapan şirketler de yok değil, köklü markalardan biri olan Xiaomi, satışlarını yüzde 37 artış göstererek 12 milyon adede yükseltmeyi bildi. Şirketin son dönemdeki rekabetçi modelleri Çin’de ses getirmeyi başardı.

    Her ne kadar düşük satışlı bir çeyrek olsa da birçok mobil teknoloji şirketinin 10 milyondan fazla satış gerçekleştirdiğini de belirtmeden geçmeyelim.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN