Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiDünya Çevre Günü’nde çevre dostu beyaz eşyalar

    Dünya Çevre Günü’nde çevre dostu beyaz eşyalar

     

    Yaşadığımız gezegenin yaşı ile ilgili bilim dünyası kesin bir bilgi veremiyor. Ancak milyonlarca yıl olduğu muhakkak. Bu dünyada yaşayan bilinen en zeki varlık, yani insanlar birkaç yüz yıl içinde dünyayı adeta bir çöplük haline getirdi. Su, hava gibi yaşamsal elementler kirletildi. Sonunda kirlilik öyle bir hale geldi ki, dünyanın iklim dengesini bile etkiler hale geldi.

    Nitekim, bundan 55 yıl önce, 1972 yılında Birleşmiş Milletler’de toplanan 133 ülke ortak bir karara imza atarak, 5 Haziran gününü “Dünya Çevre Günü” olarak ilan etti. Ülkemizde de 5 Haziran günü ve haftası her yıl kutlanıyor.

    Elbette, çevreyi kirletmemek kadar, kaynakları da çevreyi kirletmemek adına kısıtlı kullanmak gerekiyor. Şöyle düşünün… Dişlerinizi fırçalarken açık bıraktığınız musluk, yalnızca daha fazla su parası ödemenize neden olmuyor. Aynı zamanda birçok bölgede kıt kaynak olan ve hızla kirlenen suyun ziyan edilmesi anlamına geliyor. Yine, bazen termik santrallerle doğayı kirletme pahasına üretilen elektrik enerjisini de aynı şekilde düşünmek gerekiyor. Ne kadar az elektrik enerjisi tüketirseniz, çevremiz de o kadar temiz kalacaktır.

    Bilim çevrelerine göre 2050 yılında dünyamızda yaşayan insan sayısının 9 milyar 600 milyon olması bekleniyor. Bugünkü standartlarda yaşamak için o gün üç gezegene birden ihtiyacımız olacak. Bu nedenle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak, çevremizi korumalı, kirlenmesine engel olacak tasarruf tedbirlerini almalıyız.

    Evde kullandığımız, elektrik ve su tasarrufu yapan A+, A++, A+++ ve A+++ -30 türü beyaz eşyaları satın almalıyız. Bu ürünler, uzun vadede hem bütçe dostu hem de çevre dostu özellikleriyle bizi mutlu edecektir.

    Çamaşır ve bulaşık makineleri

    İlk etapta, elektrik ve suyu aynı anda tüketen çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşya ürünlerine bir göz atalım. Bakalım Media Markt’ta bizim için neler var?

    Çamaşır makineleri A+++ ve A+++ -30 sınıfında Bosch, Elecrolux ve Samsung’un dikkat çeken ürünleri mevcut… Bosch’tan 8 kg kapasiteli WAT24460TR, A+++ -30 ile hem elektrik hem de su sarfiyatı açısından çevre dostu olduğunu kanıtlıyor. Yine 8 kg kapasiteli Electrolux EWF 1284 BR A+++ -30 da hesaplı fiyatıyla göz dolduruyor.

    Samsung’un A+++ sınıfı kapasiteli 12 kg 1400 çamaşır makinesi WW1284120W/AH teknolojisiyle ön plana çıkan çamaşır makinelerinden biri… Onu yine aynı sınıf ve kapasitedeki LG FH495BDSK.2ABWPLTK modeli izliyor. Üstelik fiyat açısından bakıldığında uygun görünüyor.

    Media Markt’taki bulaşık makinelerine baktığımızda enerji verimlilik sınıfı açısından A++ değerinde odaklandıklarını görüyoruz. En çok satan modeller arasında karşımıza 14 kişilik bulaşığı bir seferde yıkayabilme özelliğine sahip 5 programlı LG D1452CF.AASPLTK bulaşık makinesi çıkıyor. Hemen arkasından farklı bir kurutma teknolojisine sahip 6 programlı Bosch SMS68N80TR geliyor.

    Buzdolapları

    Yaz, günden güne kendini daha fazla hissettirirken evimizdeki buzdolapları daha kapasiteli çalışmaya başladı. Bu da daha fazla enerji tüketmelerine neden oluyor elbette… Ancak, buzdolapları da çevre dostu çözümleriyle karşımıza çıkıyorlar.

    Media Markt’ın web sitesinde en çok ilgi gören A+++ enerji verimlilik sınıfı buzdolabı modelleri arasında ilk göze çarpan 508 lt kapasiteli kir ve iz tutmayan Inox-easyclean özellikli Bosch KGE58BI44N var. Ayrıca 520 lt kapasiteli, siyah camlı Arçelik 2488 CES de büyük ilgi görüyor.

    A++ enerji verimlilik sınıfı ürünlere baktığımızda Samsung’u görüyoruz. 473 lt kapasitesi ve Inox özellikli RL4323RBASP buzdolabı Media Markt ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor. Onu temperli cam rafları olan LG GC M502HQHM izliyor.

    Sözün özü, daha az su, daha az elektrik enerjisi kullanarak yaşlı dünyamızı kirletmemek mümkünken bizlere düşen de hayatımızı kolaylaştıran ürünleri satın alırken, enerji verimlilik sınıfına özellikle dikkat etmek.

    5 Haziran Dünya Çevre Günü’nüz kutlu olsun…

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN