Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımCebinizdeki İnternet: TP-Link 3G Mobil Wi-Fi

    Cebinizdeki İnternet: TP-Link 3G Mobil Wi-Fi

    Hem dahili batarya hem de 3G mobil Router. TP-Link 3G Mobil Wi-Fi ile istediğiniz yerde İnternete girebildiğiniz gibi, sürekli şarjı biten Cep telefonunuzu da anında şarj edebiliyorsunuz.

    TP-Link 3G Mobil WiFi, ya da namı diğer M5360, 5200 mAh gücünde bir pili bulunan ve 17 saat kesintisiz çalışabilen taşınabilir bir 3G Modem Router cihazı. 3G Mobil WiFi’nin en büyük özelliği ise aynı zamanda bir Powerbank gibi çalışması. Yani 3G İnternet’i dağıtmasının yanı sıra aynı zamanda akıllı telefonları şarj edebiliyor.

    tplink 1

    TP-Link M5360, beyaz bir plastik çerçeve sayesinde ilk olarak bildiğiniz Powerbank ürünlerine benziyor. 100×44 mm’lik boyut taşınabilir 3G modem cihazlar için oldukça standart ölçüler. Yalnız 3 cm’lik kalınlık gerçekten sıra dışı. Tabi burada 5200 mAh’lik güçlü bataryayı hesaba katmak gerekiyor. Böyle bir batarya herkesin kabul edeceği gibi az bir yer kaplamayacaktır.

    TP-Link 3G Mobil WiFi, her ne kadar bir Powerbank gibi görünse de, üzerinde bulunan OLED ekranı onu farklılaştırıyor. Bu ekranda pil’in durumu ve sinyal kalitesi gösteriliyor. Bu ekran, en aydınlık ortamda bile rahatlıkla okunabilmesi önemli bir avantaj.

    tplink 3

    Peki bu ürün tam olarak ne yapıyor? TP-Link 3G Mobil WiFi üzerinde bulunan SIM kart yuvasına bir SIM kart takmak suretiyle 3G İnternet bağlantısını dağıtabiliyor. Öyle ki TP-Link 3G Mobil WiFi ile gerçekleştirilen 3G bağlantı, kablosuz ortamlardan WiFi destekli cihazlara aktarılabiliyor. TP-Link, kutunun içinde Nano SIM ve Micro SIM adaptörlerini unutmadığını söylemeliyiz.

    Her şey iyi ve güzel. Ama bu özelliği bilmenizde fayda var. TP-Link M3560, günümüzün standartları için oldukça başarılı. Ama yakın gelecekte bu ürünün yavaş kalacağını şimdiden söylemeliyiz. Sonuçta TP-Link 3G Mobil WiFi, UMTS ağında 21.6 Mbit/sn’lik bir Download hızına ulaşıyor. Upload hızı teorik olarak 5.76 MBit/sn. Bunun anlamı HSPA+ standartlarına uyumlu olması. Günümüzde daha yüksek hız sunan DC-HSPA+ ne yazık ki desteklenmiyor. Test aşamasında olan 4G veya LTE ile bağlanmak TP-Link M3560 ile ne yazık ki mümkün değil. Ama birde iyi tarafından bakın. TP-Link 3G Mobil WiFi, benzer ürünlerle kıyasla çok daha ucuz. LTE teknolojisini destekleyen bu tarz bir ürün için çok para ödemeniz gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

    tplink 4

    TP-Link 3G Mobil WiFi, GSM şebekesinden 850, 900, 1800 ve 1900 MHz frekans alanlarını destekliyor. UMTS şebekesinde ise 900 ve 2100 MHz frekanslarına uygun. TP-Link M3560’yı seyahatlerinde kullanmak isteyen kişiler Avrupa sınırlarının içinde herhangi bir sorun yaşamazlar. Amerika ve Asya seyahatlerinde ise uyumsuzluklar meydana gelebilir.

    Aynı anda 10 cihaz 3G’yi kullanabiliyor

    Entegre bulunan 802.11 b/g/n WLAN modülü 72 Mbit/sn’lik hızlara ulaşabiliyor. Beğendiğimiz bir özellik. TP-Link 3G Mobil WiFi’ya toplam 10 cihaz aynı anda bağlanabiliyor olması. Üzerinde bulunan Micro USB girişi ile şarj olan TP-Link M3560, ikinci bir USB yuvasından (5V/1A) akıllı telefon gibi harici cihazları şarj edebiliyor.

    tplink 2

    Ürünün kurulumu ise oldukça basit. Temel Network bilgisi olan herkes bu ürünü rahatlıkla kurabilir. TP-Link M3560’a Wifi üzerinde Web ara yüzünden bağlantı kurduktan sonra (cihazın arkasında kullanıcı ağ adı ve şifre yazıyor) kablosuz ağın adını veya şifreyi değiştirebiliyorsunuz. Web arayüzü oldukça basit tasarlanmış. Bu alanda veri miktarı, online süresi, pil durumu ve kullanılan mobil ağları görebiliyorsunuz.

    Böyle bir ürün neden tercih edilmeli?

    3G ortamında İnternet bağlantısını dağıtmak artık çok kolay. Yeni nesil akıllı telefonlar bu işi zaten yapıyor. Fakat birden çok cihaz bu paylaşımı almak istiyorsa, akıllı telefonlar ne yazık ki yetersiz kalıyorlar. Bu yüzden 3G Router cihazına ihtiyaç var. TP-Link 3G Mobil WiFi, aynı zamanda bir Powerbank gibi çalışması çok önemli bir avantaj. Zaten günümüzde herkesin bir Powerbank’e ihtiyacı var. Dolaysıyla Powerbank fiyatına, böyle bir ürüne kim sahip olmak istemez ki.

    iPhone 6 ailesine yakından bakın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN