Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraCanon EOS 1300D

    Canon EOS 1300D

    canon_1300d_02

    Canon’un giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makinesi EOS 1300D, kategorisinin bütün karakteristik özelliklerini taşıyor. Bu sayede fotoğrafa yeni başlayanlara hitap eden ürünün temel özelliklerini bu yazıda anlatıyorum.

    SLR yani tek objektifli refleks fotoğraf makineleri özellikle fotoğraf konusunda ciddi olan kullanıcıların ihtiyaçlarını görmek için üretilen cihazlar. Uzun yıllardır amatör ya da profesyonel her türlü kullanıcıya hitap eden bu ürünler esneklik ve aksesuar zenginliği gibi avantajlardan dolayı tercih edilen cihazlar oldular. Fakat SLR denince akla 1500 TL’lik cihazlar da geliyor 15 bin TL’lik modeller de. Anlayacağınız skala çok geniş ve yeni başlayan biri için bu geniş aralık göz korkutucu olabiliyor.

    Aile 1000D ile başladı

    İşte firmalar bu yeni başlayanlar için giriş seviyesi modeller üreterek bu ürünlere alışmalarını sağlıyorlar. Canon’un en giriş seviyesi dijital SLR modeli olarak tanımlanabilecek olan yeni model EOS 1000D, 2008 yılında kullanıma sunuldu. ABD ve Kanada’da Rebel X, Japonya’da Kiss F olarak bilinen bu modeli yıllar içinde 1100 ve 1200D takip etti. Serinin son modeli ise 1300D oldu.

    canon_1300d_03

    18 Megapiksel çözünürlük

    Yeni model olan Canon 1300D’nin (ABD’de T6 ismiyle satılıyor) çözünürlüğü önceki modelle aynı yani 18 Megapiksel. 3 inçlik sabit bir ekranı bulunan fotoğraf makinesinde bu ekranın çözünürlüğü ise 920 bin piksel. Maksimum ISO değeri 12800 olan fotoğraf makinesinde hazır çekim modları, manuel çekim modları, Canon EF/EF-S bayonet, saniyede 3 kare çekim hızı, optik vizör, Full HD video kayıt, bütünleşik Wi-Fi ve NFC gibi özellikler bulunuyor.

    canon_1300d_04

    Fotoğraf özellikleri

    Önceki Canon modellerinde olduğu gibi fotoğraf konusunda ihtiyaç duyulabilecek temel özelliklere sahip olan bir model olan EOS 1300D, birçok çekim modu, beyaz ayarı, ISO, manuel çekim modları, Full HD vido kayıt ve benzeri gibi özellikleriyle beklentileri karşılayan bir model. Fotoğraf kalitesi anlamında Canon çizgisini yansıtan bir ürün olan 1300D, bu anlamda kullanıcısını üzmüyor.

    Küçük ve kompakt bir gövdesi olan fotoğraf makinesini taşımak da çok zor değil. Kit olarak verilen 1855 mm objektif elbette günü kurtarma amaçlı ve ışığın az olduğu durumlarda yetersiz kalıyor. Ancak amatör kullanım için yeterli olduğunu belirteyim.

    Cihazda bu kategoride genelde standart haline gelen sabit bir ekran bulunuyor. Ekranın kullanımı genel olarak yeteri olsa da dokunmatik özelliği bulunmuyor. Bu özellik olsa daha iyi olurdu. Zira fotoğraf makinesinin fiyatını uygun tutmak için bile eklenmemiş olsa da dokunmatik bir ekran çok lüks bir özellik değil.

    canon_1300d_05

    Video

    Fotoğraf makinesi Full HD video kayıt özelliğine sahip. Benzerlerinde olduğu gibi bu video özelliği sayesinde hareketli görüntüler de kayıt edilebiliyor. Video kalitesi Canon markasının çizgisini yansıtıyor.

    Wi-Fi ve NFC

    Fotoğraf makinesinin önceki modelden en önemli farkı kablosuz ağlara bağlanabilmesi ve NFC. Kablosuz ağ özelliği sayesinde mobil cihaz üzerinden kullanım imkanı sunuluyor. Ayrıca çekilen fotoğraflara uzaktan erişilebiliyor. NFC ise bu özelliği olan cihazlarla hızlı bir eşleşme sağlıyor. Her iki özelliğin bulunması iyi olmuş.

    Pil ömrü

    Pil ömrü yaklaşık 500 kare olan fotoğraf makinesi bu anlamda yeterli bir değer sunuyor. Günlük kullanım için 500 kare değeri yeterli. Bu cihazla araziye çıkacaklara yanlarında yedek pil almalarını öneririm.

    Giriş seviyesi için yeterli bir ürün olan Canon EOS 1300D, bazı ufak tefek eksiklikleri dışında iyi bir ürün. Bildiğimiz Canon kalitesine sahip olan model, fotoğrafa yeni başlayan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkese hitap ediyor.

    Işığınız bol olsun…

    • 18 Megapiksel APS-C boyutunda CMOS sensör
    • Maksimum ISO değeri 12800
    • Canon EF/EF-S bayonet
    • 3 inç 920 bin piksel ekran
    • Optik vizör
    • Saniyede 3 kare seri çekim hızı
    • Full HD video kayıt
    • Wi-Fi ve NFC desteği
    • 485 gram ağırlık

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN