Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetCanlı Yayın Uygulamaları ile Etkinizi Katlayın

    Canlı Yayın Uygulamaları ile Etkinizi Katlayın

    Canlı yayın uygulamaları ile sosyalleşmeye ve etkinizi katlamaya ne dersiniz?

    Canlı yayın izlemek konusunda tüm dünyada ilk sıradayız. Bu ilgi hemen hepimizi canlı yayınlara dahil olmak konusunda cesaretlendiriyor.

    Sizin için önereceğim uygulamalar ile kolayca canlı yayın yapabilir, en sevdiğiniz videoları paylaşabilir ve izleyicilerinizle etkileşime geçebilirsiniz.

     

    Türkiye Canlı Video İzlemede Birinci Sırada

    47 ülkede faaliyet gösteren IAB’nin video izlenme trendlerini ölçmek üzere 21 ülkede 18 yaş üstü 4.200 kişi arasında yaptığı araştırmanın sonuçları, bu konuda ülke olarak ne kadar ilgili olduğumuzu kanıtlar nitelikte.

    Araştırmaya göre, video içeriklerine ilgi artıyor; Türkiye canlı video izlemede birinci sırada yer alıyor.

    Araştırma sonuçlarına göre Avrupa’da kullanıcıların yüzde 70’i günde en az bir kez video izliyor. Türkiye’de ise kullanıcıların yaklaşık 3’te 2’si günde en az bir kez canlı video izliyor. Giderek yükselen video trendi, ekran karşısında geçmek isteyenleri de cesaretlendiriyor.

     

    Yükselen Trend Canlı Yayın

    Esasen canlı video izlemek her zaman sosyal bir deneyimdi, ancak insanların gittikçe artan oranda çevrimiçi video izlemeleriyle birlikte, tek başına yapılan bir eyleme dönüştü. Bu ihtiyaca yönelik olarak pek çok farklı platform ve uygulama kullanıma sunuldu. Sosyalleşmeye, yeni insanlarlar tanışmaya ve etkileşimin artmasına sebep olan bu uygulamalara artan bir talep var.

    İster canlı yayın yapın, ister bir izleyici olarak katılım sağlayın, amacına uygun seçilen bir uygulama yaşayacağınız deneyimin keyfini katlayacaktır.

     

    Canlı yayınınızı nerede gerçekleştireceğiniz önemli bir karardır.

    Canlı Yayın Uygulamaları ile Etkinizi Katlayın

    Uygulama önerilerine geçmeden önce canlı yayınınızı nerede gerçekleştireceğiniz önemli bir karardır. Yayını evinizden yapmayı planlıyorsanız mevcut kullandığınız sosyal medya platformları işinizi görür.

    Örneğin Twitter, Facebook, YouTube üzerinden tek bir tuşa dokunarak canlı yayına geçebilirsiniz. Instagram’da ise stories bölümünde “Canlı” düğmesine dokunmanız yeterlidir.  Peki canlı yayınınızdan sonra etkinizi katlamaya, yorumlar almaya ne dersiniz? Bunun için size Facebook Watch’u da öneririm.

     

    Facebook Watch ile Etkinizi Sürdürün

    Facebook grupları üzerinden şimdiye dek 12 milyondan fazla video izleme partisi yapıldı ve video izleme partileri normal videolara kıyasla gruplarda sekiz kat daha fazla yorum aldı.

    Ev partilerine yönelik canlı yayınların gözde uygulaması Facebook Watch sadece bir video kütüphaneside değil. Watch, insanların değer verdikleri video üreticilerini takip edebildikleri, arkadaşlarıyla videolar hakkında sohbetler başlatabildikleri ve kendi ilgi alanlarını paylaşan diğer hayranlarla topluluklar oluşturabildikleri bir platform.

    Bir Watch Party başlatıldığında, katılımcılar canlı ya da önceden kaydedilmiş bir videoyu izlerken aynı zamanda birbirleriyle iletişim de kurabiliyorlar.

    Watch Party’yi yemek yapma ya da zanaatkarlık gibi hobilerle ilgili soru-cevap videoları düzenlemek, bir videonun sahne arkası görüntülerini paylaşmak, üyelerle karşılıklı ve gerçek zamanlı ev tadilatı, dekorasyon veya makyajla ilgili ipucu ve tüyolar paylaşmak için kullanabilirsiniz.

    Facebook Watch üzerinden yayın yapmak için; yayını yapacağınız Facebook Grubunuzu seçin “Video İzleme Partisi” seçeneğine dokunan ve partinizi başlatın. Partinize çağırmak istediğiniz kişileri seçmeyi de unutmayın.

     

    Profesyonel Canlı Yayınlar için Livestream ve Ustream Kullanın 

    Profesyonel bir yayın planlıyorsanız Livestream veya Ustream’i kullanabilirsiniz. İnternet bağlantısı olan her yerden anında canlı video iletimi yapmanıza olanak sağlayan bu iki adres sizin için doğru tercih olacaktır. Platformlara aynı anda bağladığınız sosyal hesaplarınız üzerinden gerçek zamanlı yayınlarınızın etkisini de katlayabilirsiniz.

     

    Oyuncular için en ideali Twitch

    Canlı yayın uygulamaları konusunda bir başka önerim ise Twitch. Bu popüler paylaşım platformu her ne kadar oyun kültüründen güç alıyor olsa da, zamanla “oyuncu olsun ya da olmasın”, her türden insan ve topluluğa yönelik bir sosyal video platformuna dönüştü. Twich üzerinden yayınlarınızın çoğunu bir bilgisayardan gerçekleştirirsiniz. İhtiyaç duyulan donanımı görmek için Twitch ile Oyun Hayatınıza Renk Katın başlıklı yazımı okumanızı öneririm. MediaMarkt’ta twitch yayınları için kullanabileceğiniz ve aynı zamanda Oyunculara Özel yüzlerce ürün var.

    Twitch ile Oyun Hayatınıza Renk Katın 

     

     

     

    Çok Yakında LinkedIn Live

    LinkedIn’in kendi canlı yayın platformu LinkedIn Live’ duyuruldu. LinkedIn Live’da İş dünyasına ve kariyer gelişimine odaklı olarak; konferans, toplantı, duyuru gibi şirket etkinliklerinin yanısıra, soru ve cevap seansları da yapılabilecek. İş odaklı yayın yapmayı planlıyorsanız bu platform sizin için ideal bir tercih olacaktır.

     

    Canlı yayın yapabileceğiniz platform ve uygulamalar elbette bunlarla sınırlı değil.

    Şu anda özellikle amatörlere yönelik onlarca canlı yayın hizmeti var. Bu tür alternatiflere yönelecekseniz mevcut yayıncıları, gelen yorumları çok dikkatli inceleyin. İzleyici kitlesi sizin için uygun değilse buralarda sakın vakit kaybetmeyin. Doğru platformu seçmezseniz yarardan çok zarar da görebilirsiniz.

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN