Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunBu kadarı da ‘PES’!

    Bu kadarı da ‘PES’!

    Haydi gel seninle bir PES atalım. 2 maç yapar sonra kapatırız. Geçenlerde büyük derbi vardı, çok çekişmeli geçti. Şimdi sen Barcelona ol, ben Real Madrid’i alayım, ekranlar El Clasico görsün. Ben çubuklu formayı seçtim sen daha farklı bir şey al, karışmasın oyuncular. Hadi başlayalım. Ya ben o topu oraya mı attım ya! Adam koşmuyor, kol mu bozuk? Bu diyalogları sizin en sevdiğiniz dizinin olduğu gün PlayStation’ın başına oturan erkeklerden duymaya alışmışsınızdır. Peki, günümüzde bu cümleleri ya kadınlar da kurmaya başladıysa…

    iStock_000026009461_Small

    Oyun piyasasının her geçen gün daha da büyümesi oyuncu profillerini de değiştiriyor. Eskiden genç yaşta erkek çocukların en büyük eğlencesi olan oyunlar, bugün her yaştan kadının ve erkeğin tutkusu haline geldi. Fallout 4 yüzünden biten ilişkiler, Farmville’de tarlasına patates göndermediği için boşanmayla sonuçlanan evlilikler oyunun gerçekten bir tutku haline geldiğinin en güzel kanıtı. Oysa eskiden tabiri caiz ise grafik yoksunu oyunlar, sadece çocukların ilgisini çekerdi. Özellikle erkek çocuklar oyunun başından kaldırılıp ödevin başına oturtulana kadar 40 dereden su getirilirdi. Şimdi ise oyunlar grafik açısından son derece zengin ve hissiyat açısından da oldukça gerçekçi hale geldiler. PlayStation’da bir oyunu oynarken neredeyse kendinizi senaryonun içerisinde gerçek bir oyuncu gibi hissediyorsunuz. Tabii durum böyle olunca sadece çocukların ilgi duyduğu oyun bugün kadın ve erkeğin de ilgisini çeken bambaşka bir sektör haline geldi. Artık ‘akşama yemekte ne var karıcığım?’ diye soran erkekler, eşlerinden ‘oyuna daldım, unuttum’ yanıtını alabiliyorlar. Kadınların en çok hangi oyunlar ilgisini çekiyor, merak ediyor musunuz?

    Kılıç kuşanan kadınlar
    Futbola meraklı, konsolun başından kalkmayan birçok kadın var. Neredeyse bir erkek gibi profesyonel oynayan, topu hiç kaptırmadan ceza sahasına kadar koşan, ofsayta bir kere bile düşmeyen ve pozisyonu golle taçlandıran kadınlar, gerçek birer fanatikler. Bunun dışında savaşmayı da seviyoruz. Gün içinde yaşadığımız yoğunluktan doğan stresin acısını, oyun oynarken düşmana salladığımız kılıç darbelerinden çıkarabiliyoruz. Örneğin Mortal Kombat X. Oyunda ‘Finish Him’ ile aldığımız gazı, ‘Fatality’ ile sonuçlandırana kadar bütün acımızı, sıkıntımızı, stresimizi bir kenara bırakıyoruz.

    Kaç kişiyi kurtaracaksın?
    En çok ilgi duyduğumuz türlerden biri de hikayesi olan oyunlar. Örneğin Until Dawn ilk çıktığında oldukça merak uyandırmıştı. Karlı ve karanlık bir gecede, dağ evine giden bir grup gencin karşılaştıkları olaylar karşısında yaşam mücadelesini anlatan oyunda, oyunu elimizden bırakamayıp sabahladığımız doğrudur. Vereceğimiz kararların gençlerin hayatta kalıp kalmayacağını etkileyeceği ve zamanın da önemli olduğu bu oyunda, ürkütücü sahnelerde gerilmemek de elde değil. Eğer hâlâ daha oynamadıysanız fazla ipucu vermeden bir an önce başlamanızı öneririm. Bakalım siz kaç kişiyi kurtarabileceksiniz?

    Efsaneler ölmez!
    En çok ses getiren oyunlardan biri de hiç şüphesiz ki God Of War. Yunan tanrılarıyla tarihi bir yolculuğa gittiğimiz bu oyun ilk çıktığında kadın erken ayırt etmeden büyük ses getirmişti. Daha sonra PlayStation’ın yeni konsollarıyla birlikte ikinci ve üçüncüleri de çıktı. Oyunun dördüncüsünün çıkmayacağı söylendi ve araya Ghost of Sparta ile Chain of Olympus girdi. En son ise Ascension tanıtılmıştı. Sony son olarak bir güzellik yaptı ve en beğenilen oyunlardan God of War III’ü remaster olarak, yani konsolun son sürümü olan PS4’te oynamak üzere yeniden satışa çıkardı. Hafızalara kazınmış bu efsane hikayenin beklenen dördüncü oyunu gelir mi ve sonunu görebilir miyiz bilmiyoruz fakat gelirse büyük ses getireceğine emin olabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN