Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürBitcoin kabul eden online mağazalar

    Bitcoin kabul eden online mağazalar

    Kripto para ekosisteminin en popüler oyuncusu Bitcoin cephesinde son dönemde işler pek de iyi gitmiyor. 2017 Aralık ayında yaptığı müthiş çıkış ile bütün dikkatleri üzerine çeken Bitcoin rekor üstüne rekor kırarak 20 bin dolara yaklaşmıştı. Akabinde piyasalarda bu rakamların henüz başlangıç olduğu ve yükselişin devam edeceği beklentisi oluşmuş olsa da bu konuda özellikle Çin ve Güney Kore’den gelen yaptırım haberleri ile yeni yıl itibariyle Bitcoin önce duraklama ardından da bir düşüş trendine girmiş durumda. Tabii düşüşte alternatif coin’lerin sayısının giderek artışı ve talebin bundan kaynaklı olarak yavaş yavaş bitcoin’den uzaklaşmış olması da etkili olabilir. Bitcoin bugünlerde düşüyor olsa da gerek kripto paralar konusunda tüketicide oluşturduğu farkındalık gerekse finans dünyasının bundan sonra gideceği yer hakkında bize verdiği ipuçları açısından şimdiden fenomen olmuş durumda. Bitcoin’in öncülüğünde kripto paralar konusunda oluşan bu farkındalığın günlük hayata yansımalarını ise somut bir şekilde kripto para ile ödeme kabul etmeye başlayan işletmeler dünyasında görebiliyoruz. Bu konuda ülkemizde de son zamanlarda ilk örnekler karşımıza gelmeye başladı. Hatırlayın bir döner markası 2017’nin son döneminde yakın zamanda bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı. Ben de bu haftaki yazımda dünyada bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayan perakende ve hizmet platformlarını bir araya getirdim.

    Overstock.com
    Overstock.com Ocak 2014’de Bitcoin ile satış yapmaya başlayan ilk büyük online perakendeci. Firma müşterilerine laptop’tan yastığa kadar her şeyde Bitcoin ile ödeme yapma imkanı sunuyor. Sitede Bitcoin dışında Ethereum, Litecoin, Dash, Monero ve yeni Bitcoin Cash ile de alışveriş yapmak mümkün. Overstock.com’da Bitcoin ya da diğer kripto paralardan biri ile alışveriş yapmak için tercih ettiğiniz ödeme türünü seçmeniz yeterli. Ödeme sistemi gerekli işlemleri yaparak kullanıcıyı yönlendiriyor ve işlemi tamamlıyor.
    Expedia
    Expedia dünyanın en büyük online seyahat sitelerinden biri. Site Haziran 2014’den beri müşterilerine otel rezervasyonlarında bitcoin ile ödeme yapma imkanı veriyor. Bitcoin ile ödeme Expedia’da şu an için yalnızca otel ödemelerinde geçerli olsa da uçak ya da diğer aktivitelerin ödemelerini de yakın zaman içinde kapsaması bekleniyor.
    eGifter
    Bitcoin henüz ödemelerde çok yaygın değil malum. Her eticaret sitesi ya da mağazada geçerli değil, belli noktalarda kullanabiliyorsunuz. Ancak Bitcoin ile mağazalarda ya da e-ticaret sitelerinde kullanılabilecek hediye çekleri alabilmeniz mümkün. Popüler hediye çeki sitesi eGifter’dan temin edilebilen hediye çeklerini kullanıcılar Amazon, JCPenny, Sephora, Home Depot, Kohl’s ve daha pek çok sitede kullanabiliyorlar.
    Newegg
    Ödeme olarak Bitcoin kabul eden Newegg elektronik eşya alışverişini online yapmayı sevenler için iyi bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Sitenin sanal paralar için ödeme sistemleri partneri BitPay.
    Shopify Stores
    Shopify Etsy veya eBay gibi girişimcilere kendi satış platformunu oluşturma imkanı tanıyan bir eticaret sitesi. Kasım 2013’te 75 bin’den fazla Shopify katılımcısı BitPay ödeme sistemleri desteği ile Bitcoin olarak ödeme almaya başladı.
    Dish
    Uydu televizyon ve internet servis sağlayıcısı Dish ilk Bitcoin ödemesini Ağustos 2014’te kabul etti. Dish her türlü kripto para birimine adapte olan en büyük platformlardan biri. Bitcoin işlemleri için Dish’in partneri Coinbase.
    Roadway Moving Company
    2017’nin sonunda Roadway Moving Company Bitcoin ile ödeme kabul eden ilk taşımacılık şirketi oldu. Vergisiz olması nedeniyle avantajlı olan bu ödeme türü yalnızca “hot wallet” olarak adlandırılan yani dijital varlığı internete bağlı müşteriler için kabul ediliyor. Bu platformda “cold wallet” ödemeler kabul edilmiyor.
    Microsoft
    Bitcoin’i Microsoft hesabınızda birikim yapmak için kullanabildiğinizi duymuş muydunuz? Bu birikimle Windows ve Xbox mağazalarından oyun, film ya da uygulama satın alabiliyorsunuz. Eğer siz de film ya da oyun fanı iseniz bu servis oldukça güvenilir bir tercih olabilir.
    Reeds Jewelers Inc
    ABD’nin 13 eyaletinde mağazaları bulunan mücevher satııcısı Reed Jewelers Inc’in online satış platformu da mevcut. Firma her mağazasında Bitcoin kabul ediyor. Takı, saat ve her türlü mücevherat alımlarında Bitcoin kabul eden mağaza 25 bin dolar üzeri elmas alımlarında müşteriye ücretsiz zırhlı araç tahsis ediyor.
    Gyft
    Bitcoin kabul eden diğer bir hediye kartı sitesi Gyft. 200’den fazla perakendecide geçerli bu kartlar kripto para ile ödeme yapmak isteyenler için iyi bir tercih. Hediye kartları Target, Sephora, CVS Pharmacy, Whole Foods, Hotels.com, Southwest Airlines ve çok daha fazla eticaret sitesinde geçerli.

    Görsel kaynak: 247cryptonews.com

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN