Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelBir başkası iPhone'unuzun ekran kilidini açabilir!

    Bir başkası iPhone’unuzun ekran kilidini açabilir!

    Apple’ın iPhone tarafında güvenlik önlemlerine odaklandığını biliyoruz. Face ID ve Touch ID özellikleri ise tam da bu noktada iPhone kullanıcılarına sunuluyor. Öte yandan iPhone kullanıcılarının telefonu kilitlendiyse ve ekran kilidini açamıyorsa Apple’dan bir çözüm var. iOS 15 ile gelen yeni özellik sayesinde kullanıcılar Apple Kimliklerine ulaşamıyorsa ya da iPhone’u kitlendiyse ulaşmayı ve açmayı sağlıyor. Peki nasıl? Kurtarma ilgili kişisi ekleyerek. İşte iPhone’da kurtarma ilgili kişisi eklemek için adımlar:

    iPhone’da kurtarma ilgili kişisi eklemek oldukça kolay

    iPhone kullanıcılarının yaşadığı soruna çözüm olarak sunulan özelliğe ulaşmak ise oldukça kolay. Öncelikle iPhone’unuzun en güncel sürümde olduğuna emin olun. Eğer güncellemediyseniz ve özelliği kullanmak istiyorsanız iOS 15’e güncelleyin.

    Burada ise bazı dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Öncelikle eklemek istediğiniz kişinin de bir iPhone/iPad kullanıcısı olması lazım. Öte yandan onun da son güncellemeyi yapmış olması gerekiyor. Eğer yakın çevrenizde güvendiğiniz ve bu kriterlere uyan birisi varsa aşağıdaki adımlarla rahatlıkla bu kişiyi kurtarma kişisi olarak ekleyebilirsiniz.

    Güncellemeyi yaptıktan sonra ise Ayarlar> Apple Kimliği> Parola ve Güvenlik> Hesap Kurtarma> Hesap kurtarma kişisi ekle adımlarını izleyerek güvendiğiniz bir kişiyi ekleyebilirsiniz.

    Eğer iPhone’unuz kitlendiyse ve bir Hesap Kurtarma Kişisine sahipseniz hesabınızın kontrolünü saniyeler içinde tekrar elinize alabilirsiniz. Bu noktada ise tekrar altını çiziyoruz seçeceğiniz kişi ‘kesinlikle güvendiğiniz bir insan’ olmalı. Her şeyden de önemli olan da bu özelliği hesabınız kitlenmeden önce ayarlamış olmanız gerekiyor. O yüzden beklemeden bu ayarlamayı yapmanız güvenliğinizi artıracaktır.

    AirPods kablolu kulaklıklara karşı popülerliğini yitirdi mi?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN