Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürBeyaz eşyalar da akıllandı. İşte yapabileceklerimiz!

    Beyaz eşyalar da akıllandı. İşte yapabileceklerimiz!

    Bu videomuzda akıllanan beyaz eşyalar ile neler yapabileceğimizi anlatıyoruz.

    Son yıllarda ‘akıllı’ ifadesi birçok teknolojik cihaz için kullanılmaya başlandı. Bunlar arasına fırın, bulaşık makinesi, televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı ve klima gibi cihazlar da eklendi.

    Fırından çamaşır makinesine, buzdolabından klimaya kadar akıllı ev eşyaları işlerimizi kolaylaştırırken uzaktan bu cihazları çalıştırma, kapatma ve temizleme gibi birçok işlemi yapmamıza imkan tanıyor. Örneğin eve geldiğinizde odanızı istediğiniz ısı değerinde tutan bir klima ya da çamaşır makinenizi uzaktan çalıştırıp kapatabilme özelliği hayata geçirebileceğimiz birçok senaryodan sadece ikisi.

    Beyaz eşyalar da akıllandı. İşte yapabileceklerimiz!

    Bu akıllı teknolojilerin ortak özelliği tüm bu cihazların kablosuz ağlara bağlanabilmesi. Bu sayede istediğiniz ev eşyasını uzaktan kontrol edebilir hale geliyorsunuz. Eğer bu bir fırınsa uzaktan ısıtma, açma ve kapatma gibi işlemleri yapabilirken, buzdolabı ise içindeki yiyecekleri uzaktan görebilme imkanı olarak karşımıza çıkıyor.

    Ayrıca akıllı cihazların birçoğuna servis uzaktan bağlanıp olası sorun ve problemleri görebiliyor. Bu da tamir ihtiyacı olan cihazların sorununun önden teşhis edilmesine imkan tanıyor.

    MediaTrend ekibi olarak Bakırköy Marmara Forum MediaMarkt mağazasını ziyaret ettik ve akıllanan ev eşyalarını sizler için yerinde anlattık. Bu videoda çamaşır makinesi, fırın, buzdolabı, klima, bulaşık makinesi gibi ürünleri örnekleriyle beraber anlatmaya çalışıyoruz. Videoda anlatmadığımız bazı ürünlerin de (mesela kahve makinesi gibi) akıllı fonksiyonları bulunuyor. Bunların da benzer şekilde kablosuz ağlara bağlanabilen cihazlar olduğunu hatırlatmak isteriz.

    Konuyla ilgili sizin de düşünceleriniz varsa aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Akıllanan beyaz eşyalar ile ilgili daha önce hazırladığımız detaylı bir yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN