Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetBattlefield 6 Hakkında Tüm Bilinenler

    Battlefield 6 Hakkında Tüm Bilinenler

    Oyun dünyasının en önemli shooter oyunlarından biri olan Battlefield tamamen yenilenerek karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Sizler için hazırladığımız bu makalede Battlefield 6 hakkında bilinenleri bir araya getiriyoruz.

    İlk olarak basında çıkan söylentilere göre Battlefield 6, daha önce görülmemiş derecede büyük boyutta bir oyun olacak. Söylentiler bu büyüklüğün 128’den fazla oyuncunun oyunda aynı anda birbirileri ile savaşabileceklerine işaret etmekte. Battlefield VI hakkındaki bir diğer söylenti ise oyunun bu kez modern zamanlarda geçeceği yönünde.

    Battlefield 6’nın büyük olacağı söylentilerini destekleyen bir açıklama ise EA CEO’su Andrew Wilson’dan geldi. Wilson, geride bıraktığımız birkaç gün öncesinde yeni Battlefield oyunun Playstation 5 ve yeni nesil Xbox donanımlarına müteşekkir olduğunu ifade etti. Wilson’a göre geliştirilen yeni konsollar sayesinde Battlefield, her zamankinden daha fazla oyuncu ile hayata geçebilecek.

    Aynı zamanda yeni nesil konsolların sağlamış olduğu teknik donanım sayesinde oyunun çok daha güçlü bir deneyim yaşatacağına dikkat çeken Wilson, bu yılın ilk bahar döneminde yeni Battlefield hakkında daha fazla şey duyabileceğimize işaret ediyor.

    Battlefield 6, PS5, Xbox Series X ve PC için 2021 sonuna doğru yayınlanacak. Bu haber aynı zamanda yine Andrew Wilson tarafından Kasım 2020’de gerçekleştirilen bir mali toplantıda doğrulandı.

    Wilson, gerçekleşen bu toplantıda bir sonraki Battlefield oyunun 2021’de piyasaya çıkacağını doğrularken, aynı zamanda oyun hakkında daha fazla bilgiyi ise 2021 yılının bahar döneminde vereceklerini ifade etmiş. Bu açıklama, oyunun bu yıl Eylül ve Aralık ayları arasında yayınlanmasını bekleyebileceğimiz anlamına gelmekte. Tahminimce önümüzdeki bu birkaç ay içerisinde Battlefield 6 hakkında çok daha fazla haberi görüyor olacağız.

    EA, henüz Battlefield 6 ile alakalı olarak bir fragman yayınlamamış olsa da oyuncular olarak oyuna dair birkaç görüntü görme fırsatı yakaladık. Firma, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen EA Play etkinliğinde yeni oyun teknolojilerini tanıttıkları bir videoyu oyuncular ile paylaştı. Paylaşılan bu videonun içerisinde ise yeni Dragon Age, Need For Speed ve Battlefield oyunlarından görüntüler yer almaktaydı.

    Yayınlanan videoda Battlefield 6 hakkında gördüklerimiz ise, kalabalık bir savaş ortamının oluşturulacağı ve oldukça gerçekçi yüz animasyonlarının oyunda yer alacağını göstermekteydi. Videoya baktığımda, yüz animasyonlarının gerçekliğinin artık tüyler ürperten bir noktaya vardığını ifade etmem gerek. Elbette karakterlerin yüz animasyonlarının daha belirgin ve gerçekçi olması, oyunda yer alan karakterler ile bağ kurulabilmesi ve gerçekçilik hissiyatını oyuncuya daha iyi yansıtabilmek adına oldukça önemli.

    Yayınlanan videoda EA’in yöneticilerinden biri olan Laura Miele “Daha önce deneyimlediğiniz hiçbir şeye benzemeyen bir ölçekte ve sadakatle destansı savaşlar yaratıyoruz” ifadelerinde bulundu. Miele’nin yapmış olduğu bu açıklamaya bakacak olursak, Battlefield 6’da destansı savaş sahneleri bizi bekliyor gibi görünüyor. Oyunun modern zamanlarda geçeceği göz önünde bulundurulduğunda bu oldukça nefes kesici olabilir. Firmanın özellikle bu noktada iddialı konuşması beni mutlu eden bir nokta oldu. Zira bana göre Battlefield savaş ortamını ve atmosferini oyuncuya oldukça başarılı bir şekilde aktarabilen shooter serilerinin başında gelmekte.

    Battlefield Serisine Yeni Ortak: Criterion Games

    Need for Speed serisinin son dönemdeki geliştirici stüdyosu olan Criterion Games, Battlefield 6’nın geliştirilmesinde yapımcı stüdyo olan DICE’a yardımcı oluyor. Bu noktada akıllara takılan 2 soru işareti bulunmakta ve bu iki soru işareti de Criterion Games’in oyunun geliştirme sürecine katkıda bulunması üzerine yoğunlaşmış.

    Akıllarda oluşan bir diğer soru ise Battlefield 6’da araç sürme dinamiklerinin ağırlıklı olabileceği yönünde. Battlefield serisi, halihazırda pek çok aracı kontrol edebildiğimiz bir seri. Ancak EA, bu noktada sürüş dinamikleri üzerine yoğunlaşmak ve oyunculara farklı bir tecrübe yaşatmayı planlıyor olabilir.

    Battlefield 6 ile alakalı başka bir diğer söylenti ise serininin bu sefer battle royale türü üzerinde ayrı bir özen ve çaba göstereceği yönünde. Söylentilere göre EA, Activision’ın Call of Duty Warzone ile elde ettiği başarıyı takdir etmekte ve bu başaranın bir benzerini kendi oyunları için istemekte. EA, Warzone’un kendi türü içinde son zamanların en başarılı oyunlarından biri olduğu göz önünde bulundurulduğuna, mücadele için farklı ve yeni şeyler düşünmek zorunda gibi görünüyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN