Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetBaseus Encok W05 TWS kablosuz kulaklık incelemesi

    Baseus Encok W05 TWS kablosuz kulaklık incelemesi

    Baseus Encok W05, True Wireless Stereo (TWS) yani gerçek kablosuz stereo kategorisinde yer alan bir ürün. Kutu içeriğine baktığımızda, bir adet kulaklık taşıma kutusu, şarj kablosu ve kullanma kılavuzu çıktığını görüyoruz.

    Taşıma kutusu çakıl taşı görünümünde

    Baseus Encok W05 kablosuz kulaklık, özel bir taşıma kutusuyla geliyor. Bu kutu, yuvarlak hatlara sahip ve fazla büyük değil. Beyaz mat plastikten yapılan bu kutu, bir çakıl taşı görünümünde. Malzeme kalitesi ise çok iyi.

    Baseus Encok W05

    Taşıma çantası silikon kordonlu

    Kulaklıklarınızı şarj etme özelliği bulunan bu kutunun, kolay taşıma için silikon bir kordona sahip olması yaratıcı bir yenilik. Bu silikon kordondan tutarak taşırken kutunun kapağı açılır diye endişe etmeyin.

    USB-C bağlantı yuvası destekli

    Taşıma kutusunun kapağı sıkıca kapanıyor ve siz müdahale etmedikçe açılmıyor. Kulakiçi olarak tasarlanan bu ürünün kutusunda LED’li bir şarj göstergesi ve şarj etmeniz için USB-C bağlantı yuvası bulunuyor.

    LED’li şarj seviyesi göstergesi

    Ürünün taşıma kutusunu açtığınızda ortada dikine konumlanmış LED’ler ve hemen altında bir buton göreceksiniz. Bu butona basarak, batarya doluluk seviyesini görebiliyorsunuz. Ayrıca her kulaklığın üzerindeki LED’ler şarj sırasında sizi bilgilendirecek şekilde kırmızı renkte yanıyor.

    Baseus Encok W05

    Malzeme kalitesi yüksek

    Kulaklıkların tasarımına geldiğimizde ise beyaz mat plastik malzemeden üretilen kulaklıkların oldukça şık gözüktüğünü söyleyebiliriz. Kulaklıkların her biri sadece 4 gram ağırlığında. Neredeyse kulaklığı taktığınızı bile hissetmiyorsunuz.

    Kulağa tam oturan ergonomik tasarım

    Kulaklıklar, açık uçlu bir yapıya ve insan kulağına tam oturan ergonomik tasarıma sahip. Kulak kanalına tam olarak oturan bu kulaklıklar hareket halinde bile kulaktan düşmüyor. Bu açıdan da olumlu bulduğumu söyleyebilirim.

    Baseus Encok W05

    Kayıpsız ve tatmin edici ses deneyimi

    Bluetooth 5.0 standardını destekliyor. Bu sayede telefonunuz ya da tabletinizle daha verimli iletişim kuruyor. Bluetooth 5.0 teknolojisi, 24 Mbps’ye kadar veri aktarım hızı sunuyor ve 10 metrelik kapsama alanı içerisinde kesintisiz müzik dinlemenizi sağlıyor.

    Eşleştirmek çok kolay

    Ürünü akıllı telefon veya tablet bilgisayarlarımızla eşleştirmek çok kolay. Öncelikle kulaklığımızı açıyoruz. Ardından kulaklığı eşleştirmek istediğimiz cihazımızın bluetooth ayarlarına giriyoruz. Burada Baseus Encok W05 adını görüyoruz. Cihaz adına tıkladığımızda hemen eşleştirme gerçekleşiyor.

    10 mm sürücülere sahip

    SBC/AAC yüksek kaliteli kod çözme teknolojilerine sahip olan ve 10 mm sürücüleri bulunan ürün, kayıpsız ve tatmin edici ses deneyimi sunuyor. Derin bas ve yüksek tiz sesleri gayet iyi kalitede alabiliyorsunuz. Ses dağılımı da gayet dengeli.

    Baseus Encok W05

    Kulaktan çıkarınca müzik duruyor

    Üründe kapasitif kulak içi takma algılama özelliği var. Kulaklığı çıkardığınızda müzik otomatik olarak duruyor. Kulaklığı taktığınızda kaldığı yerden devam ediyor. Sol kulaklığa iki kez dokunduğunuzda Siri veya Google Asistan devreye giriyor.

    Dokunmatik kumanda fonksiyonu

    Sağ kulaklığa iki kez dokunduğunuzda müziği durdurma ve yeniden oynatma fonksiyonu çalışıyor. Sağ kulaklığa 1.5 saniye sürekli dokunduğunuzda bir sonraki müziğe atlıyor. Sol kulaklığa 1.5 saniye sürekli dokunduğunuzda ise bir önceki müziğe geçiyor.

    Baseus Encok W05

    Telefon görüşmeleri için ideal

    Telefon görüşmelerinde gelen çağrıyı cevaplamak veya sonlandırmak için sağ veya kulaklığa iki kez dokunmak yeterli. Çağrıyı reddetmek içinse sağ veya sol kulaklığa uzun süre dokunabilirsiniz.

    Mikrofon performansı gayet yeterli

    Üründe telefon görüşmelerinizi gerçekleştirmeniz için dahili mikrofon mevcut. Telefon görüşmeleri sırasındaki mikrofon performansı gayet yeterli. Android ve iOS işletim sistemli cihazlarla uyumlu. Aynı zamanda bu iki platformda bulunan Google Asistan ve Siri Asistan’ı destekliyor.

    Baseus Encok W05

    Suya ve toza karşı dirençli

    IP55 sınıfı sertifikaya sahip olan bu kulaklık, su ve toza karşı dirençli. Bu nedenle kötü hava koşullarında bile gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsiniz. Kulaklık taşıma çantasında 400 mAh, her bir kulaklıkta ise 30 mAh pil bulunuyor. USB-C kablo ile kulaklık taşıma çantası yaklaşık 1,5 saatte şarj oluyor.

    Tek şarjla 4 saat müzik dinle

    Kulaklıkları kullanmadığınız zamanlarda taşıma çantasına koyduğunuzda otomatik şarj oluyor. Ürün tek şarjla 4 saat müzik dinleme süresine sahip. Taşıma çantasıyla şarj ederek toplamda müzik dinleme süresi 30 saati bulabiliyor. Bekleme süresi yaklaşık 300 saat.

    Baseus Encok W05

    Kablosuz şarj avantajı

    Ürünün kutusu kablosuz şarjı da destekliyor. Kablosuz şarj adaptörünüz varsa, kablo kullanmadan da şarj edebilirsiniz. Kablosuz şarj yaklaşık 2 saatte tamamlanıyor. Büyük ilgi gören Baseus ürünleri, Türkiye’de Hakman Elektronik tarafından satışa sunuluyor.

    Dört farklı renk seçeneği

    Baseus Encok W05 kablosuz kulaklığın siyah, beyaz, mavi ve yeşil olmak üzere dört farklı renk seçeneği mevcut. Eğer günlük kullanım için kablosuz kulaklık satın almayı düşünüyorsanız, yüksek kalitede ses veren ve 30 saate kadar pil ömrü sunan Encok W05’e göz atmanızı öneririm.

    Baseus Encok W05 TWS incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size, Baseus Encok W05 kablosuz kulaklık hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm kablosuz kulaklık modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıya yorum yazarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Hibrit çalışanlar için: Logitech MX Anywhere 3 kablosuz fare

    Hibrit çalışanlar için: Logitech MX Anywhere 3 kablosuz fare

    Hibrit çalışanlar için: Logitech MX Anywhere 3 kablosuz fare

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN