Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürBaşarılı Podcast Yapmak İçin Tavsiyeler

    Başarılı Podcast Yapmak İçin Tavsiyeler

    Son zamanların en popüler kelimesi Podcast. Fakat çoğumuz anlamını tam olarak bilmiyoruz. Peki Podcast nedir? En basit tarifiyle Podcast için “sesli bloglama” tanımını kullanmamız doğru olur. Aslında modern radyo da diyebileceğimiz ve her kayıtta istediğiniz bir konuyu konuşup yayın yapabileceğiniz bir platformdur. Oluşturulan Podcastlari bu işe uygun mecralarda yayınlarız. Her Podcast dinleyicilere bir şeyler anlatır. Anlatılan şeylerin ne olacağına Podcast’i hazırlayan karar verir. Başarılı Podcast Yapmak için konu seçerken süreklilik sağlayabilecek konulara ağırlık verirseniz yayın devamlılığı sağlarsınız.

    ​Podcast Dinlemek Yükselen Bir Akım

    Aslında videoların egemenliği devam etse de Podcast dinleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Burada önemli olan ilgi çekici ve ses kalitesi yüksek Podcastler hazırlamak. Çünkü Podcast’i trafikte, toplu taşımada, ev işi yaparken veya bisiklete binerken yani aynı anda başka şeyler yaparken dinleyebilirsiniz. Her türlü konuda oluşturulan Podcast’ler her kesimden birilerinin ilgisine çekme potansiyeli bulunuyor.

    Başarılı Podcast Yapmak Kolay mı?

    Eğer insanlara anlatacak ilginç şeyleriniz varsa bu işe girişebilirsiniz. Konuşmayı ve anlatmayı sevmeyen biriyseniz de uzak durmanızda fayda var. Uzmanlık alanlarınız, hobileriniz, yaptığınız bir spor, hayvan bakımı, siyaset veya teknolojiyi insanlara ilginç bir şekilde anlatabilecekseniz zaten sizi dinleyenlerin sayısının bi,r anda arttığını görürsünüz.

    Nasıl Başlayayım?

    Hazırlayacağınız Podcasti hangi platformda kullanacaksanız o platformda hesap sahibi olmanız gerekiyor. Daha sonra gerekli olan ses kaydı yapabileceğiniz kaliteli bir Podcast mikrofonu. Podcast mikrofonu olarak isimlendirilen modellerde çok farklı alternatifler mevcut. Yazının sonuna önerdiğim Podcast mikrofonlarını satın alabileceğiniz bağlantıları ekledim.

    Sessiz Bir Stüdyo Ortamı

    Başarılı Podcast yapmak için evinizin bir bölümünü stüdyo olarak kullanılabileceğiniz sakin ve sessiz bir alan belirleyin. Burası dışarıdan gelebilecek sokak gürültülerinden de uzak olmalı.

    Podcast Nereye Yüklenir?

    Podcast yüklemek için çok fazla uygulama olmasına rağmen çok kullanılan ve kullanımı basit olan SimpleCast (https://simplecast.com) platformunu önerebilirim. 14 gün ücretsiz kullanabileceğiniz Simplecast’i kullanmak oldukça pratik. Hatta yükleme yapmadan önce kayıt ettiğiniz Podcast’i bir ses editöründen geçirip kesme, biçme düzenleme gibi işlemler yapacaksanız da Audacity (https://www.audacityteam.org/) isimli ücretsiz ses editör programı rahatlıkla işinizi görür. İlgili başlıkları ve yönlendirmeleri takip ederek hazırladığınız Podcast’i Simplecast’e yükledikten sonra yapacağınız şey buradaki Podcast’inizin bağlantısını Apple Podcast, Spotify Podcast, Google Podcast ve benzerlerine eklemek olacak.

    Gerekli Ekipman Önerileri

    Mikrofon:

    Aşağıda Podcast hazırlarken kullanabileceğiniz Podcast mikrofonu önerilerimi belirtiyorum.

    KINGSTON Quadcast Mikrofon HX-MICQC-BK
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_k%C4%B1ngston-quadcast-mikrofon-hx-m%C4%B1cqc-bk-1199110.html

    DEXIM Elite Streaming USB Mikrofon Siyah/Gri
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dex%C4%B1m-elite-streaming-usb-mikrofon-siyah-gri-1213161.html

    RAMPAGE SN-RMX9 USB Gaming Masaüstü Mikrofon Siyah

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_rampage-sn-rmx9-usb-gaming-masa%C3%BCst%C3%BC-mikrofon-siyah-1205181.html

    POP Filtresi

    Ani ses patlamalarını büyük ölçüde önleyen bir aksesuardır. Ses kalitesini bir miktar azaltsa da mikrofon ömrünü uzatır.

    Kulaklık

    Podcast hazırlıyorsanız kendi sesinizi rahat duyabileceğiniz kaliteli bir kulaklık hazırladığınız kaydın ses kalitesini duymanızda size yardımcı olur.

    Mikrofon ve Ekipmanları Nereden Alabilirim?

    Media Markt mağazalarında ve www.mediamarkt.com.tr adresinde Podcast için gereken mikrofon ve ekipmanları uygun fiyatlara rahatlıkla bulabilirsiniz. Böylece tek bir adreste aradıklarınıza ulaşırsınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN