Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiBahar temizliğinde en büyük yardımcınız: Robot Süpürgeler

    Bahar temizliğinde en büyük yardımcınız: Robot Süpürgeler

    Dijitalleşen dünya, evimizdeki teknolojileri de hızla akıllı hale getiriyor. Bunun en büyük örneklerinden biri de pek tabii robot süpürgeler… Her geçen gün daha da yetenekli hale gelen robot süpürgelere bu yazımızda daha yakından bakıyoruz…

    Robot süpürgeler uzun sayılabilecek bir süredir hayatımızda. Başlarda hem teknik kabiliyetleri hem de satış fiyatları ile kullanıcısını tatmin etmekten uzak olan robot süpürgeler zamanla daha akıllı hale geldi ve üretim maliyetlerinin düşmesi ile daha ulaşılabilir fiyatlara çekildi. Bahar temizliğinde en büyük yardımcınız olacak bu robot süpürgeleri edinmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:

    Her şeyden önce bir süpürgeden bekleneni vermeli

    Robot süpürgelerin akıllı özellikleri, kimi zaman bu ürünlerin ana işlevini gölgede bırakabiliyor. Oysa klasik elektrikli süpürgelerde olduğu gibi robot süpürgelerde de öncelikli konu emiş gücü ve bu emiş gücünü sağlarken ne kadar elektrik tükettiği. Yeni bir robot süpürge sahibi olmadan önce akıllı özelliklerin yanı sıra bu detaylara da göz gezdirmeyi unutmayın.

    Ama sadece bir süpürge değil

    Robot süpürgeler sadece süpürge işlevi ile değil aynı zamanda paspas ve toz alma işlevleri ile karşımıza çıkmaya başlıyor. Bu modlara sahip bir robot süpürgeye sahip olmak için ayırdığınız bütçeyi biraz daha artırmanız gerekebilir. Ancak tüm bu işlevlerin tek bir akıllı üründe toplanması sizin rutin temizlik esnasında daha az efor harcamanızı sağlayacak, yapmanız gereken tek şey robotun ulaşamadığı yüksek noktaların tozunu almak olacak.

    Batarya ömrü ve desibel seviyesi

    Robot süpürge seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de batarya ömrü. Zira uzun soluklu bir şarj performansına sahip robot süpürge ile yerinizden kalkmadan birçok kez temizlik yapmanız mümkün olabilir. 

    Öte yandan bu temizlik esnasında süpürgenizin ne kadar gürültülü çalıştığı da önemli. Artık yeni robot süpürgeler çok daha düşük desibel seviyelerinde çalışıyor olsa da farklı yüzeylerde ürünlerin rahatsız edebilecek bir ses seviyesine çıkması mümkün. Alacağınız ürüne karar vermeden önce bu konuda hazırlanan inceleme videolarına zaman ayırmayı unutmayın.

    Haritalama teknolojisi

    Farklı robot süpürgeler, benzer yapay zeka, derin öğrenme ve haritalama teknolojilerini kullanarak evinizi modeller. Ancak bu benzer teknoloji süreçleri ürün noktasına geldiğinde farklı performanslar yaratıyor. Sahip olduğunuz robot süpürgenin yüksek bir mesafeden düşmemesini, koltukların arasında sıkışıp kalmamasını istiyorsanız, sensör kabiliyetlerine ve akıllı haritalandırma özelliklerine odaklanmanız gerekiyor.

    Akıllı telefon entegrasyonu önemli 

    Günümüzde her yeni teknoloji gibi robot süpürgelerin de akıllı telefonlarınızla uyumlu çalışabilmesi önemli. Öyle ki yeni nesil süpürgelerde akıllı telefonunuz ile günlük kurgular oluşturmak, süpürülmesini istediğiniz odaları filtrelemek ve çalışma modunu evinizde olmasanız dahi belirleyebilmek, günlük hayatınızda size büyük bir özgürlük sunacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN