Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAvustralyalı eğitimciler Swift’e güveniyor

    Avustralyalı eğitimciler Swift’e güveniyor

    Avustralya’nın Queensland eyaletinde bir lise olan St Augustine’s College’da öğrenciler uygulama geliştirme alanında kariyer planları yapıyor. Öğrencilerle aynı bakış açısını paylaşan öğretmen Oliver Baumeister, gelecekte başarıya ulaşmak için kod yazma becerisine sahip olmanın şart olduğunu düşünüyor…

    Avustralya’nın Queensland eyaletinde önde gelen kurumlar ve eğitimciler Swift kullanımını benimsemeye başladı. Dünyanın en iyi uygulamalarından bazılarının arkasındaki isim olan Apple’ın öncülük ettiği güçlü ve kullanışlı bir açık kaynak programlama dili olan Swift’i öğreterek, eyaletteki öğrencilere giderek büyüyen uygulama dünyasında başarıya ulaşmak için gereken becerilerin kazandırılması hedefleniyor.
    Eyaletin en büyük eğitim kurumu olan TAFE Queensland öğrencilere temel uygulama geliştirme becerileri kazandırmak için yakında Swift ile iOS uygulama geliştirme eğitimleri verecek. Ekim 2021’den itibaren öğrencilere sunulacak olan program, Queensland’de Apple mühendisleri ve eğitimcileriyle ortak hazırlanan tek iOS kursu olacak.
    “Swift ile uygulama geliştirmek, yaratıcılığı ve kod yazma becerisini bir arada kullanıp problemleri başka hiçbir dilde olmayan bir biçimde çözme imkanı sunuyor. Öğrencilerimiz dünyayı tekrar değiştirecek uygulamaları, fikir ve tasarım aşamasından geliştirme ve App Store’dan dağıtım sürecine kadar getirmek için gereken temel becerileri edinecek.” diyen TAFE Queensland Güzel Sanatlar ve Dijital Tasarım Direktörü Jackie French, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerden ve sektörden gelen talep artmaya devam ediyor. Bu da günümüzün iş fırsatlarını değerlendirebilecek nitelikte daha fazla mezuna ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Queensland ve Avustralya’nın yaratıcılık ve inovasyonda öncü konumunu da korumamız gerekiyor.”

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN